joi, 28 martie, 2024

In 2012, chirurgul Gheorghe Stefan din Constanta a uitat doua perechi de foarfece in burta unei femei, in urma unei operatii. Zilele trecute, a comis-o din nou! Si mai grav! Ce obiect a uitat in corpul altui pacient pe care l-a operat

Distribuie:

Publicat:

Caz deosebit de grav! Directorul medical al Spitalului Militar din Constanta, Gheorghe Stefan, a fost acuzat ca a uitat doua perechi de foarfece in burta unei femei, iar acum a iesit la iveala ca acest caz nu este similar. Acesta a uitat si un „ghem” de ata in abdomenul unui alt pacient.

O femeie a castigat in prima instanta procesul intentat directorului medical si sefului de chirurgie a Spitalulul Militar de Urgenta Constanta. Pacienta a fost operata de apendicita acuta, femeia a descoperit la un an de la interventie „adunaturi de fire de sutura” uitate in abdomen, potrivit libertatea.ro.

Femeia a fost nevoita sa mai treaca prin doua operatii pentru a-i fi scoase „granuloamele de ata de sutura”, pe care doctorul Gheorghe Stefan le-ar fi uitat in burta ei. Dupa operatia de apenticita, facuta in 2014, pacienta s-a simtit extrem de rau, iar dupa abia un an, un alt doctor a fost cel care i-a depistat problema la o ecografie. Femeia a castigat procesul in prima instanta, luni (5 noiembrie).

„A fost chemata la raport comanda Spitalului Militar din Constanta. Se vor face cercetari de catre o comisie a directiei medicale pentru verificarea in detaliu si stabilirea, dupa caz, a masurilor administrative sau disciplinare ce se impun a fi luate”, a reactionat Directia Medicala a Ministerului Apararii, potrivit sursei citate.

Femeia a aratat instantei ca medicul a mai consultat-o de patru ori dupa operatia de apenticita, iar ea i-a spus ca se simte extrem de rau, insa chirurgul nu a luat masuri. Medicul Gheorghe Stefan a negat in instanta ca ar mai fi consultat-o pe pacienta.

Cum se apara medicul Gheorghe Stefan

Gheorghe Stefan sustine „in opinia lui nu exista nici un raport de cauzalitate intre interventia chirurgicala de apendicita si consecintele tardive ale pacientei, ci mai degraba sunt cauzate de conditiile de lucru, dotarile insuficiente, cu echipament de diagnostic si tratament, de infectiile nosocomiale, de viciile ascunse ale materialelor medicale, substantelor sanitare”.

Mai mult, doctorul a spus instantei ca femeia vrea sa se imbogateasca pentru ca e prea saraca! Pacienta a cerut 10.000 de euro daune material, 50.000 de euro daune morale si obligarea partilor la plata cheltuielilor de judecata.

Chirurgul Gheorghe Stefan a uitat foarfeci de 16 centimetri in abdomenul unei paciente

Pacienta a fost operata laparoscopic pentru eliminarea vezicii biliare. Dupa aceasta interventie, starea femeii s-a inrautatit. Ea a fost supusa unei alte interventii chirurgicale , dar starea sa nu s-a imbunatatit nici de aceasta data. Femeia a fost reoperata de urgenta, dar nici atunci starea pacientei nu s-a imbunatatit. Asa ca pe 13 noiembrie a fost supusa unei tomografii computerizate.

O foarfeca se afla in zona ficatului, iar cealalta in zona apendicului. Bolnava cu doua foarfece uitate in abdomen a fost operata pentru a treia oara, la trei saptamani dupa a doua interventie, tot de doctorul Gheorghe Stefan, pentru indepartarea „corpului strain restant intraabdominal”.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img