marți, 23 aprilie, 2024

In ce conditii locuiau sclavii romanului din Londra: 14 oameni in doua camere. Politia Metropolitana: „Dormeau pe unde apucau, chiar si in dulap”

Distribuie:

Publicat:

Fotografiile din apartamentul unde Lupu David ii cazase pe cei 14 romani carora le promisese bani si locuri de munca in Londra arata conditiile inumane in care acestia erau tinuti. Fara bani si cu documentele de identitate confiscate de Lupu, potrivit Politiei Metropolitane, muncitorii dormeau oriunde era un colt liber: in bucatarie, in dormitor, pe hol, ba chiar si intr-un dulap. Unii dintre ei, care nu primisera un loc in pat, dormeau pe saltele gasite pe strada.

Muncitorii au afirmat ca erau lasati afara doar de doua ori pe zi si fusesera avertizati ca politia ii va aresta daca erau descoperiti.

Lupu David a fost condamnat la sapte ani de inchisoare de Curtea Coroanei din Londra, dupa ce a fost gasit vinovat de un juriu. Romanul le promisese concetatenilor sai o viata mai buna, insa i-a tinut inrobiti prin amenintari si violenta, scrie publicatia londoneza Metro. El le-a spus oamenilor ca le va da cazare gratuita si 50 de lire sterline pe zi pentru a munci la demolarea unor cladiri.

In realitate, se mai arata in publicatia mentionata, le-a platit doar o fractiune din ceea ce le-a promis si le-a confiscat actele de identitate.

De asemenea, a inghesuit 14 persoane intr-un singur apartament, cu un dormitor, din Leyton, estul Londrei. Atunci cand oamenii si-au cerut drepturile, Lupu l-a lovit unul dintre ei si i-a amenintat ca ii va omori in bataie daca vor continua sa ii ceara bani. Barbatilor li s-au spus, de asemenea, ca ii datoreaza lui Lupu sute de lire sterline pentru chirie si alte costuri exagerate si au fost obligati sa lucreze in industria de demolare pentru a-i rambursa banii, mai scrie Metro.

In tot acest timp, Lupu se bucura de conditii spatioase, intr-un apartament de deasupra celui in care isi cazase oamenii, unde manca bine, dar cumpara mancare de calitate slaba pentru muncitorii sai, se arata in rechizitoriul prezentat instantei de judecata.

In cele din urma, el le-a dat muncitorilor cate 50 de lire sterline pentru jumatate de luna lucrata. In timp ce Lupu se afla in tara, doi dintre barbati au mers la politie si au povestit ce li se intampla. Cand s-a intors, el i-a amenintat ca le va rupe picioarele si le va ataca familiile din Romania daca mai spun ceva.

Lupu a fost condamnat pentru detinerea in sclavie sau in servitute a unor persoane. Politistul David Davies, de la Unitatea de Cazuri Complexe din Londra, a declarat: „Dupa ce le-a promis acestor barbati sansa de a castiga un salariu pe care nu l-ar fi putut castiga niciodata in Romania, David Lupu i-a exploatat si i-a tratat ca pe sclavi, din lacomie. Desi aceste victime nu au fost imobilizate fizic, dupa ce Lupu le-a luat Cartile de Identitate, au fost controlate si intimidate prin violenta, amenintari si speranta falsa de a fi platite in cele din urma.“

Detectivul Marie Marshall, din cadrul Unitatii pentru Sclavie Modera si Rapiri a Politiei Metropolitane a declarat: „Victimelor din acest caz li s-au promis locuri de munca si un viitor in Londra. Realitatea a fost foarte diferita si au fost exploatati de Lupu, care i-a exploatat fara nici o intentie de a-i plati. Victimele au fost nevoite sa traiasca in conditii inumane, iar miscarile le erau controlate de Lupu. Cand au fost intervievati de politisti, barbatii au spus ca erau tratati ca niste animale.”
 

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img