marți, 19 martie, 2024

IN DANEMARCA , UN VASLUIAN FACE POLITICA PENTRU SEMENII LUI

Distribuie:

Publicat:

Obisnuiti cu ceea ce se intampla in politica autohtona este greu de crezut ca exista si persoane care fac politica doar si pentru oameni. Lucrul acesta nu se intampla on Romania, dar culmea este facuta de un roman, mai exact un vasluian. Sunt si razesi care fac lucruri frumoase! Printre acestia se numara si Narcis George Matache. Acesta are toate sansele sa devina primul roman ce are toate sansele sa fie ales in Danemarca in alegerile Consiliului Regional din Jutlandul de Nord . Nascut in Moldova, in comuna Hurdugi din judetul Vaslui, Matache candideaza la alegerile de pe 21 noiembrie, ce se vor tine in intreaga tara, informeaza thelocal.dk.

Dupa ce a jucat si fotbal la un moment dat ca fundas stanga in Danemarca, el si-a trecut in cv-ul de pe facebook ca a lucrat in departamentul de marketing al FC Vaslui, fosta echipa detinuta de Adrian Porumboiu. Dar astea sunt istorie pentru el. Acum vrea sa-i cucereasca pe danezi in politica.

”Folosirea drepturilor politice de catre cetatenii europeni straini in tarile UE este in mare parte invizibila”, sustine Matache, care locuieste in Danemarca de 8 ani si este sustinator al Partidului Social Democrat. ”Am sosit la Aalborg in august 2009 dintr-un mic sat din Moldova pentru a studia managementul din marketing la Colegiul Universitar din nordul Danemarcei. Am fost printre primii 300 de studenti internationali din oras, nu prea mult daca luam in calcul faptul ca ei reprezinta 10% din populatie astazi, iar pentru un vorbitor de limba non-danez nu s-au facut prea multe lucruri”, a comentat Matache pentru sursa citata. Acest detaliu l-a incurajat sa intreprinda ceva pentru cetatenii straini din urbe.
El a decis sa se implice in politica locala din orasul Jutlandului de Nord. „In Aalborg, in 2013, am reusit sa convingem sute de persoane sa voteze pentru prima data si s-au creat o multime de lucruri bune atat pentru internationali care traiesc in Aalborg, cat si pentru societate in ansamblu. Cred ca acest lucru ar trebui aplicat peste tot, daca vrem o societate mai corecta si mai incluziva „, spune Matache.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img