joi, 25 aprilie, 2024

In Episcopia Husilor continua Taberele „Copilarie si credinta”

Distribuie:

Publicat:

Taberele „Copilarie si credinta”, aflate la cea de-a doua editie in cadrul Episcopiei Husilor, au continuat si in aceasta saptamana, in perioada 08-12 iulie a.c. desfasurandu-se al doilea eveniment din aceasta vara, in Parohia Bogdanita, din Protopopiatul Barlad.

La aceste frumoase momente de bucurie au participat 110 copii si tineri cu posibilitati materiale reduse din satele componente ale parohiei, care au petrecut cinci zile impreuna cu animatorii voluntari, participand la ateliere tematice, jocuri si alte momente speciale, prin care au putut descoperi credinta ortodoxa.

Bucuria copiilor si tinerilor prezenti la tabara a fost intregita de participarea Preasfintitului Parinte Episcop Ignatie la activitatile desfasurate in penultima zi a taberei, in seara zilei de joi, 11 iulie. Insotit de parintele consilier eparhial Vladimir Beregoi si de parintele protopop Vasile Laiu, Preasfintia Sa a dialogat cu tinerii prezenti, a asistat la focul de tabara si le-a oferit daruri tuturor participantilor, printre care si nelipsita surpriza a tortului.

La activitatile din seara zilei de joi a participat si doamna profesor Gabriela Placinta, inspector scolar general la Inspectoratul Scolar Judetean Vaslui, care si-a exprimat bucuria de a fi prezenta la astfel de momente dedicate celor care nu au posibilitatea de a merge la astfel de tabere.

In aceste zile tinerii au luat parte la rugaciunile de dimineata si de seara, iar in cursul zilei de astazi, tabara s-a incheiat cu savarsirea Sfintei Liturghii si cu impartasirea participantilor cu Trupul si Sangele lui Hristos.

Tabara a fost organizata de Episcopia Husilor, la initiativa Parintelui Episcop Ignatie, in parteneriat cu Asociatia JoyCamps Romania, Asociatia Filantropia Ortodoxa Husi si Parohia Bogdanita.

Taberele „Copilarie si credinta” vor continua in perioada urmatoare, la finalul acestei luni va avea loc un eveniment similar dedicat tinerilor si copiilor din zona Husi.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img