vineri, 29 martie, 2024

In funcție de varsta ta, ai nevoie de un anumit număr de ore de somn pe zi. Iată cat timp trebuie să dormi!

Distribuie:

Publicat:

De cate ore de somn avem nevoie? Dormitul este foarte important. Când dormi, corpul tău are șansa să se relaxeze cu adevărat. Dacă nu dormim și rămânem treji prea mult timp, atunci creierul nostru poate să nu mai funcționeze. Prin urmare, este foarte important să aveti parte de un pui de somn minunat!

Trebuie să dormim pentru a putea face sarcini cognitive bune, a ne aminti lucruri și a gândi inovativ și flexibil. Prin urmare, somnul are un rol foarte important în buna funcționare a creierului nostru. Dacă nu dormim, acest lucru poate avea efecte grave asupra unor părți ale creierului nostru care controlează limbajul, memoria, organizarea și timpul; aceste părți ale creierului sunt apoi dezactivate. Este foarte important să dormiți suficient. Dar cât timp trebuie să dormi cu adevărat?

Cât timp trebuie să doarmă o persoană în funcție de vârstă:

De cate ore de somn avem nevoie.

Bebelusi:

1 – 4 săptămâni: 15 – 17 ore de somn pe zi
1 – 4 săptămâni: 14 – 15 ore de somn pe zi

4 – 12 săptămâni: 14 – 15 ore de somn pe zi

Copii mici:

1 – 3 ani: 12 – 14 ore de somn pe zi
3 – 6 ani: 10 – 12 ore de somn pe zi

De cate ore de somn avem nevoie. Copii:

6 – 12 ani: 10 – 11 ore de somn pe zi

Adolescenți:

12 – 18 ani: 8 – 10 ore de somn pe zi

Adulți

18 ani și peste: 7 – 8 ore de somn pe zi

Un adult trebuie să doarmă între 7 şi 9 ore pe noaptea, spun cei de la Sleep Foundation. Când vine vorba despre femei, lucrurile se schimbă puţin. Jim Horne, doctor în neurostiinte la Universitatea din Loughborough (Marea Britanie), susţine că femeile trebuie să doarmă cu 20 de minute mai mult decât bărbaţii pentru că organismul lor să îşi revină complet după o zi de muncă.

Doctorul Horne susţine că femeile folosesc mai multe sfere ale creierului decât bărbaţii de-a lungul unei zile. „Creierul femeilor funcţionează într-o manieră distinctă, de asta au nevoie de mai mult repaos”, spune Horne. „Spre deosebire de bărbaţi, femeile au de îndeplinit mai multe sarcini, fapt pentru care îşi folosesc mai mult creierul”, a declarat acesta pentru Daily Mail.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img