marți, 19 martie, 2024

Inainte de culcare, Maria a uitat sa inchida camera web de la laptop. A doua zi dimineata, cand s-a uitat pe intregistrare, a avut socul vietii! Vezi ce a patit tanara: Ti se poate intampla si tie

Distribuie:

Publicat:

O tanara a simtit pe propria piele ce inseamna sa fii neglijenta. Si-a lasat webcam-ul de la laptop pornita, iar camera video a inregistrat absolut tot. Indiferent ca citea, invata sau facea dragoste cu partenerul. Insa acest lucru nu ar reprezenta, in mod normal, o problema.

Dar ceva incredibil s-a petrecut fara ca fata sa aiba idee. Laptopul a inceput sa se comporte ca si cum ar fi controlat de cineva. Ulterior, tanara a constat ca un barbat o spiona de mai multa vreme. Lucru care a reprezentat un soc pentru domnisoara in cauza, pe numele ei Maria.

In martie 2010, barbatul in varsta de 31 de ani a fost arestat de politistii din California.

Motivul: omul, un hacker, spiona o tanara prin intermediul camerei web a laptopului acestuia. Ulterior, o echipa de cineasti a realizat un scurt metraj bazat pe aceasta tema, pentru a atrage atentia asupra pericolelor la care ne expune tehnologia.

Specialistii in securitate informatica va sfatuiesc sa lipiti ceva peste camerele video de la laptop, tableta sau smartphone.

Unul dintre cei mai importanti specialisti in securitate de la F-Secure, Mikko Hypponen, foloseste leucoplast pentru laptopul sau. Spune ca il da jos atunci cand are o videoconferinta, dupa care il pune la loc. „Sunt platit sa fiu paranoic. La ce va asteptati?”, a declarat el.

De asemenea, fondatorul FinSpy si FinFisher, Martin Muench, foloseste hartie lipicioasa pentru a-si apara intimitatea, noteaza yoda.ro.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img