marți, 19 martie, 2024

Inca o GAFA marca Donald Trump! Cui i-a spus unde sunt “ascunse” submarinele nucleare

Distribuie:

Publicat:

Presedintele SUA, Donald Trump, i-a spus omologului sau filipinez, Rodrigo Duterte, ca armata americana a desfasurat doua submarine nucleare in zona peninsulei coreene, releva o transcriere a acestei conversatii publicata de cotidianul New York Times (NYT), informeaza miercuri agentia Reuters, potrivit agerpres. Conform transcrierii convorbirii din 29 aprilie, Trump a afirmat ca un ‘conflict major’ cu Coreea de Nord este posibil, din cauza programelor nuclear si de rachete balistice dezvoltate de aceasta tara, si ca toate optiunile sunt pe masa, dar a subliniat totodata ca doreste sa rezolve aceasta criza in mod diplomatic.

‘Avem doua submarine – cele mai bune din lume. Avem doua submarine nucleare, dar nu dorim sa le folosim deloc’, a precizat Trump in discutia cu Duterte.

Pana in prezent era cunoscut faptul ca SUA au trimis in zona peninsulei coreene portavionul cu propulsie nucleara USS Carl Vinson si submarinul nuclear USS Michigan.

Transcrierea acestei convorbiri a fost obtinuta dinspre partea filipineza. Documentul clasificat ‘confidential’ pare sa provina de la directia America din cadrul MAE filipinez. Un responsabil de rang inalt din cadrul administratiei Trump a confirmat publicatiei The Times, sub acoperirea anonimatului, ca transcrierea reda corect convorbirea dintre cei doi presedinti.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img