joi, 28 martie, 2024

Inca o zi libera pentru romani

Distribuie:

Publicat:

Intorsi din vacanta, alesii au  votat luni mai multe legi ramase restante din sesiunea trecuta, printre care si cea privind declararea zilei de 24 ianuarie, ziua Unirii Principatelor Romane, ca zi libera nelucratoare.

Legea deputatului PSD Tudor Ciuhodaru a fost respinsa de colegii sai senatori, insa deputatii sunt cei care vor hotari daca romanii vor merge sau nu la munca pe 24 ianuarie.

”Demersul meu legislativ prevede ca 24 ianuarie, Ziua Unirii Principatelor Romane, sa devina zi de sarbatoare legala, inclusa in art. 139 din Codul muncii. Este o zi fundamentala pentru Iasi, este o zi fundamentala pentru Moldova, este o zi fundamentala pentru Romania, pentru ca Romania moderna s-a nascut la Iasi. Asa ca va cer astazi ca aceasta zi sa fie recunoscuta. De ani de zile luptam pentru dreptate si pentru recunoasterea unor anumite lucruri, dar cand vorbim despre o zi fundamentala pentru noi toti, mai ales pentru cei din Iasi si din Moldova, pentru toti romanii, acest lucru nu este recunoscut. Va mai rog inca o data, indiferent de unde sunteti, de ce culoare politica aveti, din care localitate sunteti, din ce judet, carui judet apartineti, sa votati aceasta lege importanta pentru valorile noastre nationale”, spune Ciuhodaru.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img