joi, 28 martie, 2024

Inca un bebelus diagnosticat cu sindrom hemolitic-uremic A MURIT la “Marie Curie”

Distribuie:

Publicat:

Inca un bebelus a murit, in noaptea de duminica spre luni, la Spitalul “Marie Curie”, in urma infectiei cu o bacterie in judetul Arges, anunta Romania TV.

Fetita decedata in aceasta noapte facea dializa de vineri. Este al doilea bebelus mort, in primul caz fiind deschis un dosar penal “in rem”.

Cazul bebelusilor afectati de sindromul hemolitic uremic a intristat o tara intreaga. Saptamana trecuta, 15 bebelusi au fost adusi la Spitalul de Copii Marie Curie din Bucuresti cu simptome specifice insuficientei renale. Unul dintre copii a murit, ceilalti au avut nevoie de dializa, iar alti 5 terapie intensiva. Bebelusii au fost trimisi de medici la Bucuresti dupa ce ar fi fost infectati cu sindrom hemolitic uremic, cauzat de bacterii periculoase, care se pot gasi in apa, in carne, pe legumele si fructele crude.

Parchetul de pe langa Judecatoria Pitesti a deschis, miercuri, un dosar de cercetare penala in cazul mortii unei fetite in varsta de un an din orasul Topoloveni, diagnosticata cu sindrom hemolitic-uremic.

Procurorii s-au sesizat din oficiu in acest caz si efectueaza cercetari sub aspectul comiterii infractiunii de ucidere din culpa, au anuntat reprezentantii Parchetului de pe langa Judecatoria Pitesti.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img