sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Incaierare intre doi medici din Iasi. Totul a pornit de la un concurs pentru o functie de conducere la un spital public

Distribuie:

Publicat:

• Concursul a fost suspendat fara prea multe explicatii dupa ce unul dintre candidati a contestat nota de la testul grila • Presedintele comisiei de concurs a fost managerul unitatii medicale  

Concursul pentru postul de director medical al Maternitatii "Elena Doamna" din Iasi a starnit un adevarat scandal. La examen s-au inscris medicii Razvan Socolov si Simona Niculescu, manager interimar.

La proba scrisa, test grila, care s-a desfasurat pe 27 februarie 2018, dr. Niculescu a obtinut punctaj maxim, 10.00, in timp ce conf. dr. Razvan Socolov a avut un punctaj de 7,6. Acest rezultat l-a determinat pe dr. Socolov, fost director medical la unitatea mentionata, sa depuna contestatie. De aici a izbucnit un scandal imens. De precizat ca presedintele comisiei de concurs a fost dr. Cristina Dobre, managerul Maternitatii "Elena Doamna" din Iasi.

La scurt timp dupa contestatia depusa de medicul respectiv, conducerea maternitatii a iesit cu un anunt care i-a uluit pe toti: suspendarea concursului. Comisia de rezolvare a contestatiilor a precizat atunci ca "se dispune suspendarea procedurii de concurs si reluarea acesteia de la etapa test grila". Conducerea Maternitatii "Elena Doamna" din Iasi a organizat, din nou, concurs pentru postul de director medical.

Astazi, 7 martie 2018, are loc proba scrisa, test grila, pe 12 martie 2018 – candidatii vor sustine proiectul de specialitate, pe 13 martie – se desfasoara interviul, iar pe 14 martie vor fi afisate rezultatele finale. Candidatii sunt aceiasi: conf. dr. Razvan Socolov si dr. Simona Niculescu.

"Nu am fost multumit de nota pe care am primit-o la testul grila si de aceea am facut contestatie, care s-a admis. Concursul a fost suspendat de comisia de concurs. Motivele nu mi-au fost comunicate. Am intrebat de ce a fost suspendat concursul si mi s-a raspuns ca s-a procedat conform regulamentului de organizare. Nu am un raspuns clar", a declarat conf. dr. Razvan Socolov.

In toamna anului trecut, Consiliul Judetean Iasi a numit-o pe doctorita Simona Niculescu director medical interimar, o supriza pentru colegii din maternitate. Atunci, Constantin Ciobanu, tatal unui bebelus mort in maternitate, dupa ce sarcina sotiei a fost urmarita de medicul Niculescu, a depus un memoriu la presedintele CJ si managerul maternitatii prin care a solicitat revocarea din functie a acesteia. Presedintele CJ i-a spus ca managerul a numit-o, iar managerul a spus ca presedintele CJ a propus-o pe dr. Simona Niculescu director medical interimar.

Nu este prima data cand doctorita este implicata intr-un scandal. In urma cu vreo 15 ani, aceasta a fost cercetata de procurori, fiind acuzata de trafic de stupefiante, dar dupa doi ani de cercetari oamenii legii au stabilit ca infractiunea nu a putut fi probata. Conf. dr. Razvan Socolov si-a pierdut functia de director medical in urma cu patru ani dupa scandalul izbucnit in urma bebelusului nascut mort de sotia lui Constantin Ciobanu.

Reporterii cotidianului BUNA ZIUA IASI au incercat in repetate randuri sa ia legatura cu dr. Cristina Dobre, managerul Maternitatii "Elena Doamna", dar nu a putut fi contactata.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img