miercuri, 24 aprilie, 2024

INCENDIAR! Seful CJ Neamt, Ionel Arsene, calcat de procurorii anticoruptie! Acuzatiile sunt grave

Distribuie:

Publicat:

Presedintele Consiliului Judetean Neamt, fostul deputat Ionel Arsene, a fost retinut 24 de ore de procurorii DNA. Arsene este acuzat de trafic de influenta. Ionel Arsene este considerat un apropiat al lui Liviu Dragnea, iar in urma cu cateva zile s-a aflat printre liderii PSD care au cerut raspicat demisia lui Mihai Tudose din functia de premier.

Comunicatul DNA:

"Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie – Serviciul Teritorial Bacau au dispus punerea in miscare a actiunii penale si retinerea pentru 24 de ore, incepand cu data de 18 ianuarie 2018, a inculpatului ARSENE IONEL, la data faptelor deputat in Parlamentul Romaniei si presedinte al organizatiei judetene Neamt a unui partid politic, sub aspectul savarsirii infractiunii de trafic de influenta.

In ordonanta procurorilor se arata ca, in cauza, exista date si probe care contureaza urmatoarea stare de fapt:

In cursul anului 2013, inculpatul Arsene Ionel, in calitate de deputat in Parlamentul Romaniei si presedinte al organizatiei judetene Neamt a unui partid politic, a primit de la o persoana (martor in cauza), suma de 100.000 euro pentru a-si folosi influenta pe care a lasat sa se creada ca o are asupra unor persoane din conducerea Agentiei Nationale de Integritate, in scopul de a se constata nerespectarea dispozitiilor legale privind conflictul de interese si regimul incompatibilitatilor in cazul unei persoane care, la acea vreme, avea functie de conducere in administratia locala.

Banii remisi de martor intr-un restaurant situat pe raza municipiului Bucuresti urmau sa ajunga la persoanele respective prin intermediari.

Inculpatului Arsene Ionel i s-au adus la cunostinta calitatea procesuala si acuzatiile, in conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedura penala.

La data de 19 ianuarie 2018, inculpatul Arsene Ionel va fi prezentat Tribunalului Bacau cu propunere de arestare preventiva pentru 30 de zile.

Facem precizarea ca punerea in miscare a actiunii penale este o etapa a procesului penal reglementata de Codul de procedura penala, avand ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, in nici o situatie, sa infranga principiul prezumtiei de nevinovatie", se arata in comunicat. 

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img