joi, 25 aprilie, 2024

UPDATE – INCENDIU la VETRISOAIA: 15 BUTELII AU EXPLODAT – FOTO/VIDEO

Distribuie:

Publicat:

UPDATE: Un incendiu de proportii a izbucnit sambata, 19 august, in jurul orei 21:20, la depozitul unei societati comerciale, din curtea unei locuinte aflate in localitatea Vetrisoaia. Totul a fost provocat de flacara deschisa a unui cazan lasat nesupravegheat. In zona indicata se aflau depozitate mai multe bunuri, printre care un tractor si aproximativ 40 de butelii de aragaz, insa nu toate erau incarcate. Interventia a fost una dificila, avand in vedere ca, in urma incendiului, au explodat cateva butelii, iar incendiul s-a propagat de la magazinul proprietarului la casa acestuia, aflata in imediata apropiere.

Pana la sosirea echipelor de pompieri, cetatenii si voluntarii SVSU Vetrisoaia au intervenit, in frunte cu edilul Corneliu Stinga. Acesta a pus la dispozitie de urgenta doua utilaje dotate cu cisterne, care au transportat cantitati importante de apa. Echipele de pompieri de la Sectia Husi s-au deplasat in zona cu trei autospeciale. La fata locului au fost prezenti Eduard Popica – prefectul judetului si inspectorul sef – ISU VASLUI, colonel Ghiorghe Blagoci, care a condus operatiunea.

Proprietarul a suferit pagube insemnate, printre acestea fiind magazinul, anexa unde erau depozitate aproximativ 4 tone de produse agricole (seminte, porumb), 10 metri cubi de scandura, capriori si lemne de foc, 1 tractor aproximativ 400 mp acoperis din tabla, paturi, geamuri, usi, diverse textile din casa de locuit. Din cele 40 butelii cu GPL, 15 au explodat, restul fiind deteriorate complet. Flacarile au mistuit si aproximativ 40 metri patrati din acoperisul vecinului.

“A fost o interventie grea, foarte grea. Primii care am intervenit am fost noi, impreuna cu pompierii voluntari din comuna. Ne-am mobilizat de urgenta, am pus in miscare doua cisterne si am incercat sa lichidam focul. Pana la sosirea autoritatilor, am reusit sa scoatem cateva butelii pline cu GPL. Pagubele sunt foarte mari, insa ne bucuram ca evenimentul nu s-a soldat cu victime omenesti”, a declarat primarul Corneliu Stinga.

STIREA INITIALA : Un incendiu este in desfasurare in localitatea vasluiana Vetrisoaia. Un depozit si o anexa, unde se aflau niste butelii, ard de aproximativ o ora. Cateva butelii au explodat. Din fericire, nici o persoana nu a fost ranita.La fata locului sunt, in aceste momente, doua autospeciale din cadrul Sectiei Husi si echipaje de politie. Urmeaza sa ajunga comandantul ISU Vaslui, Giorghe Blagos, si adjunctul Bogdan Apetrei.Vom reveni cu detalii.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img