vineri, 26 aprilie, 2024

Incendiu de casa in comuna valuiana Danesti

Distribuie:

Publicat:

Joi,6 octombrie, in jurul orei 12.00,  un apel primit prin intermediul numarului unic de urgenta 112 la dispeceratul I.S.U. – S.A.J. Vaslui anunta producerea unui incendiu la acoperisul unei case din localitatea vasluiana Bereasa, comuna Danesti, formata din trei camere  si construita din chirpici.

      Pentru localizarea si lichidarea acestuia a fost directionata o autospeciala de lucru cu apa si spuma de la Detasamentul de Pompieri Vaslui, cu sapte subofiteri, care au fost sprijiniti de catre  membrii Serviciului Voluntar pentru Situatii de Urgenta din localitate.  La sosirea echipajului de stingere, flacarile cuprinsesera intreg acoperisul casei cu posibilitate de extindere si in interiorul locuintei,  precum si la o alta casa aflata la o distanta de circa trei metri.

       Dupa aproximativ o ora si jumatate de la ora anuntarii,  incendiul a fost localizat si lichidat la nivelul acoperisului, fara a afecta bunurile  din interiorul incaperilor.  Flacarile au distrus insa circa 100 m.p. de acoperis  pe structura din lemn si invelitoare din tabla si toate bunurile aflate in podul casei.

       In urma cercetarilor efectuate dupa stingerea incendiului, pompierii au stabilit cauza probabila de izbucnire a flacarilor ca fiind un scurtcircuit produs la un conductor electric defect. Interventia a fost una destul de dificila avand in vedere suprafata de acoperis incendiata si  cantitatile mari de materiale combustibile existente in podul casei, care au intretinut arderea
        Din fericire nu s-au inregistrat victime

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img