sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Incendiu de proportii in California!

Distribuie:

Publicat:

Incendiul declansat joi in nordul Californiei a luat proportii cu mare viteza de-a lungul zilei, iar de la 2.000 de hectare arse initial suprafata s-a marit la 7.000 de hectare devastate in doar 6 ore, ceea ce a obligat evacuarea a peste 20.000 de persoane,  au informat autoritatile locale.

Potrivit Departamentului Forestier si Pazei Contra Incendiilor din California, Calfire, au fost activate ordinele de evacuare in localitatile Pulga si Concow, din comitatul Butte, precum si in Paradise, un orasel de circa 26.000 de locuitori, si in zonele rurale Butte Creek Canyon si Butte Valley, relateaza EFE.

Este vorba de o zona aflata la 140 kilometri distanta de capitala statului, Sacramento, si la 280 kilometri departare San Francisco Bay. Politia locala a informat ca numerosi agenti si localnici sunt prinsi in aceasta zona acoperita deja de un fum dens si ca asteapta sa fie recuperati de echipele de urgenta.
Mai multe cladiri au ars si mai multe persoane au suferit arsuri grave

Primarul din Paradise, Scott Lotter, care a parasit localitatea impreuna cu familia, a declarat ziarului The Sacramento Bee ca "intreaga localitate este cuprinsa de flacari" si a descris scena drept una de "horror si haos" in care strazile sunt blocate, iar masinile abandonate in mijlocul drumului.

Focul, denumit 'Camp Fire', a izbucnit la primele ore ale diminetii de joi si s-a raspandit cu repeziciune pe un teren foarte uscat si favorizat de vanturi de peste 80 de km/h care sufla in zona. Incendiile grave sunt tot mai frecvente in California, in septembrie pompierii au reusit cu greu sa controleze focul "Mendocino Complex", activ in iulie si considerat cel mai devastator incendiu din istoria statului.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img