marți, 19 martie, 2024

Incendiu de vegetatie uscata in localitatea vasluiana Muntenii de Jos – FOTO

Distribuie:

Publicat:

In ziua de sambata, 25 ianuarie 2020, incepand cu ora 13.10, Detasamentul de Pompieri Vaslui a intervenit cu o autospeciala de stingere cu apa si un echipaj specializat pentru limitarea si lichidarea unui incendiu de vegetatie uscata in localitatea Muntenii de Jos, comuna Muntenii de Jos. La sosirea echipajului de interventie, incendiul se manifesta pe aproximativ trei hectare de vegetatie uscata, patrunsese in gradinile unor locuitori din zona, existand pericolul sa se extinda la casele din apropiere. Militarii au intervenit cu o autospeciala de stingere cu apa si spuma, sprijiniti de Serviciul Voluntar pentru Situatii de Urgenta Muntenii de Jos, precum si de mai multi cetateni din localitate. Urmare a incendiului au ars aproximativ 35.000 metri patrati de vegetatie uscata. Au fost salvate trei locuinte si o sera.

Cauza probabila de producere a incendiului a fost focul deschis in spatii deschise (aer liber) fara luarea masurilor de prevenire a incendiilor.

Pompierii militari atrag atentia atat administratorilor terenurilor, cat si cetatenilor sa opreasca incendierea vegetatiei uscate, de pe terenuri. Este un mit ca vegetatia crescuta va fi bogata in urma incendierii acesteia. Fiti siguri, ca veti pune in pericol ecosistemul din zona incendiata, alte bunuri materiale, viata umana, animala, etc. Pentru incendierea terenurilor, fara autorizatie de lucru cu focul si distrugerea bunurilor riscati amenzi pana la 5.000 lei, inchisoare de la 3 luni la 2 ani sau amenda, iar daca faptele au avut ca urmare un dezastru, pedeapsa este inchisoarea de la 5 la 12 ani

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img