vineri, 29 martie, 2024

UPDATE: Incendiu de casa in Vetrisoaia – FOTO

Distribuie:

Publicat:

UPDATE: Doua echipaje de stingere din cadrul Sectiei de Pompieri Husi au intervenit vineri, 20 ianuarie,  pentru localizarea si lichidarea unui incendiu produs la o casa,  din localitatea Vetrisoaia, comuna Vetrisoaia.

In cursul acestei zile, la ora 1420, a fost anuntat in dispeceratul comun I.S.U. – S.A.J. producerea unui incendiu la o locuinta din localitatea Vetrisoaia, comuna Vetrisoaia.

 La fata locului s-au deplasat doua autospeciale de lucru cu apa si spuma, cu zece subofiteri, care au fost sprijiniti de catre membrii Serviciului Voluntar pentru Situatii de Urgenta din localitate. La sosirea echipajelor profesioniste de interventie, flacarile cuprinsesera acoperisul casei, a unei anexe si a unui adapost de animale, acestea fiind alipite,  existand pericol de propagare a flacarilor si in interiorul casei, formate din sase camere. In incendiu au ars elementele combustibile ale acoperisului, construit  din lemn cu invelitoare din tigla pe o suprafata cumulata de circa 120 m.p..  Interventia conjugata a pompierilor militari si voluntari a condus la salvarea locuintei, cu toate bunurile din interior, degradandu-se  doar o masina de spalat, o drujba, un abric si circa 2 m.p. din  tavanul placat PVC al locuintei. Interventia a fost destul de dificila, avand in vedere cantitatea mare de materiale combustibile existente in zona de ardere, precum si conditiile meteorologice nefavorabile (temperatura scazuta).

 Cauza probabila o reprezinta un cos de fum neprotejat termic.

Pentru evitarea unor evenimente asemanatoare,  reamintim cetatenilor importanta respectarii unor masuri minime de prevenire a incendiilor specifice utilizarii cosurilor de fum ,   menite sa  asigure  protejarea  vietii si a bunurile populatiei, astfel: asigurati  verificarea, repararea, izolarea termica si curatarea periodica a cosurilor de evacuare a fumului.  Cosurile de fum trebuie curatate periodic pentru eliminarea depunerilor de funingine care se pot aprinde sau pot obtura canalele de evacuare si de asemenea trebuie izolate termic fata de materialele combustibile ale planseului sau acoperisului ( grinzi, astereala de lemn si alte asemenea).

STIREA INITIALA: Sectia de Pompieri Husi intervine in aceste momente in localitatea vasluiana Vetrisoaia. Este vorba despre un incendiu produs la locuinta unui cadru didactic din zona. Potrivit surselor noastre, incendiul a survenit in urma exploziei unei centrale montate in casa. Din fericire, nicio persoana nu a fost ranita.

La ora transmiterii acestei stiri, in zona se intervine cu 8 subofiteri si 2 autospeciale cu apa si spuma din cadrul pompierilor huseni.

Locuinta este distrusa in proportie de 60%.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img