vineri, 19 aprilie, 2024

Incendiu la bordul unui cargou italian ce transporta 1.800 de masini in largul arhipelagului spaniol Baleare

Distribuie:

Publicat:

Un incendiu a izbucnit miercuri în zori la bordul unui cargou italian ce transporta peste 1.800 de maşini şi care naviga în largul arhipelagului spaniol Baleare, incendiul fiind stins la mijlocul zilei, au indicat serviciile de salvare spaniole, relatează AFP, potrivit agerpres.ro.

Din cei 25 de membri ai echipajului, 15 au fost evacuaţi cu elicopterul şi 10 au rămas la bord pentru a ajuta la operaţiunile de salvare, a declarat pentru AFP o purtătoare de cuvânt a serviciilor de salvare, precizând că nu există nici un rănit.

Potrivit purtătoarei de cuvânt, 1.843 de vehicule se aflau în cala cargoului specializat în transportul de maşini, Grande Europa, al companiei italiene Grimaldi Lines.

Către ora 11,00 GMT, focul era ''practic stins'' şi vaporul era pe cale de a fi remorcat către insula Majorca cu membrii echipajului rămaşi la bordul său, a explicat purtătoarea de cuvânt. ''Nu cunoaştem cauza'' incendiului, care a izbucnit în momentul în care nava se afla la 25 de mile marine sud de golful Palma, a mai spus ea.

Nava, lungă de 183 de metri, a părăsit marţi portul italian Salerno şi avea ca destinaţie Valencia, în Spania, a indicat site-ul de internet Vessel Finder.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img