marți, 19 martie, 2024

Incep inscrierile pentru BACALAUREATUL special

Distribuie:

Publicat:

Sambata si duminica, elevii care au fost admisi la universitatile straine sau olimpicii care trebuie sa participe la competitii internationale se pot inscrie pentru bacalaureat, sesiunea speciala, potrivit calendarului Ministerului Educatiei. Rezultatele se vor afisa pe 10 iunie.

223 de elevi vor sustine examenul de bacalaureat in sesiune speciala deoarece fac parte din loturi sportive, olimpice sau au fost acceptati la universitati din strainatate. Dintre acestia, 144 participa la competitii sportive internationale, 46 se vor duce la olimpiadele internationale de chimie sau matematica, iar 33 de absolventi de liceu vor avea admiterea la universitati din afara tarii, dupa ce au fost acceptati intr-o etapa preliminara.

Cei 223 de absolventi de liceu vor sustine luni, 29 mai, evaluarea competentelor lingvistice de comunicare orala in limba romana, urmata, pe 31 mai, de cea a competentelor la o limba de circulatie internationala, iar intre 2 si 3 iunie vor da competentele digitale.

Pe 6 iunie, elevii care sustin examenul de bacalaureat in sesiunea speciala vor incepe probele scrise cu cea la limba si literatura romana. Pe 7 iunie, vor sustine proba de profil, adica matematica sau istorie, iar a doua zi, pe cea la alegere, in functie de specializare. Pe 9 iunie, minoritatile vor da proba scrisa la limba materna.
Pe 9 iunie, se vor afisa rezultatele, iar pana la ora 18.00, in aceeasi zi, se vor depune contestatiile, acestea fiind solutionate intre orele 18.00 si 20.00, urmand ca a doua zi, pe 10 iunie, sa fie afisate rezultatele finale.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img