joi, 18 aprilie, 2024

Incepand de duminica, autorizatia ISU pentru incendiu devine obligatorie. Amenzile sunt uriase

Distribuie:

Publicat:

Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta anunta ca de la 1 octombrie, se vor aplica amenzi celor care nu au autorizatie de securitate la incendiu pentru cladirile pe care le detin, mentionand ca inca din ianuarie, s-au depus eforturi pentru solutionarea a 23.000 de solicitari in aceset sens.

„Termenul prorogat pentru obtinerea autorizatiei de securitate la incendiu expira la data de 30 septembrie 2017. Incepand cu data de 01 octombrie 2017, beneficiarii sau proprietarii constructiilor care au obligatia obtinerii acestui act administrativ sunt pasibili de sanctionare contraventionala, pentru nedetinerea acestuia. Conform prevederilor legale, punerea in functiune, fara obtinerea autorizatiei de securitate la incendiu, a constructiilor si amenajarilor noi ori a celor existente la care s-au executat lucrari de modificare/schimbare de destinatie, atrage dupa sine aplicarea sanctiunilor contraventionale, cu amenzi cuprinse intre 20.000 – 50.000 lei”, reiese dintr-un comunicat de presa transmis de Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta (IGSU).

In cazul in care este constatata incalcarea grava a cerintei de securitate la incendiu, inspectoratele pentru situatii de urgenta pot decide oprirea functionarii ori utilizarii constructiilor sau amenajarilor, sanctiune care nu este conditionata de existenta autorizatiei de securitate la incendiu, astfel, in aceste cazuri, reprezentantii IGSU au declarat pentru MEDIAFAX, ca se pot aplica amenzi chiar si de 100.000 de lei.

„Pe langa aplicarea legii in sfera sanctionatorie amintita anterior, institutia noastra reafirma disponibilitatea pentru solutionarea situatiilor obiectivelor care functioneaza fara autorizatie de securitate la incendiu si intrarea in legalitate, prin certificarea indeplinirii masurilor de securitate la incendiu si eliberarea actului administrativ. De asemenea, facem precizarea ca documentatia tehnica, in baza careia se emite autorizatia de securitate la incendiu, trebuie intocmita, conform prevederilor legale, de catre proiectanti si certificata de catre verificatorii de proiecte, atestati. Reamintim faptul ca pentru obtinerea acestui act administrativ, institutia noastra nu percepe taxe”, se mai arata in comunicatul institutiei. Mediafax

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img