marți, 19 martie, 2024

Incepe domnia liberalilor vasluieni : Prefectul de Vaslui a fost eliberat din functie . Gafa de proportii a zambaretului Danca de la PNL

Distribuie:

Publicat:

In aceasta seara, cu un zambet prostesc si copilaresc, Ionel Danca, Şeful Cancelariei primului ministru Orban, a anuntat faptul ca la cerere( demisia anuntata de prefect inca de pe 5 noiembrie), Eduard Andrei Popica, a fost eliberat din functie .  Confuz si fara sa cunoasca articolul din Codul Administrativ,  Ionel Danca a declarat ca prefectul si-ar fi dat demisia in urma scorului de la alegerile prezidentiale din Turul 1. Nimic mai eronat si gresit, deoarece prefectul judetului Vaslui si-a depus demisia cu o saptamana in urma ,insa i-a fost refuzata demisia pentru a ramane si a organiza si pentru asupraveghea alegerile.

Totodata, Eduard Popica, atrage atentia sefului Cancelariei prim-ministrului liberal Orban, ca functia de prefect nu ii ofera dreptul a efectua campanie pentru un candidat. Va redam in continuare declaratia fostului prefect Popica :

“#5inaintede10
Sunt oripilat văzând breafingul de presă, de după ședința de Guvern de astăzi, susținut de acest individ, care reprezintă Guvernul României.
În această calitate, acest individ de o slabă pregătire profesională nu cunoaște atribuțiile prefectului, instituție cu care, prin raport de serviciu, acesta are un contact direct, și nici datele care stau la baza emiterii unei Hotarari de Guvern.
În primul rând, demisia mea a fost transmisă către Ministerul Afacerilor Interne (MAI) în data de 5 noiembrie, iar primul tur de scrutin, după cum se cunoaște, a avut loc pe data de 10 noiembrie.
În al doilea rând, un lucru elementar, dar de o gravitatea extraordinară, este acela că actualul Șef al Cancelariei Prim-Ministrului nu cunoaște articolul din Codul Administrativ, unde sunt prevăzute atribuțiile prefectului. În acest sens, prefectul are calitatea de a organiza alegerile și nu de a face campanie vreunui candidat sau de a susține vreunul dintre competitorii electorali.
Observ că actualul șef al Cancelariei Premierului politizează Instituția Prefectului, aducând atingeri grave, atât instituției, cât și administrației publice.
În al treilea rând, dar nu ultimul, în videoconferința de joi, 7 noiembrie, actualul ministru MAI mi-a mulțumit pentru că, deși mi-am înaintat demisia, am rămas pe funcție și m-a rugat să mă ocup de organizarea alegerilor prezidențiale, lucru cu care s-au laudat după finalizarea primului tur de scrutin.
Aceste aspecte au fost observate și de jurnaliștii prezenți la breafing, însă șeful Cancelariei dezinformează cu nonșalanță opinia publică.
Sunt stupefiat de faptul ca actuala guvernare PNL nu cunoaște cadrul legislativ, in acest sens aducând prejudicii instituțiilor statului prin politizarea lor.
STRUCTURILE MINISTERULUI AFACERILOR INTERNE NU SUNT ALE PNL-ului, DOMNULE!” – se arata intr-o postare a fostului prefect Eduard Popica

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img