miercuri, 24 aprilie, 2024

Incepe strangerea de semnaturi pentru demiterea Gabrielei Firea si a primarilor de sector

Distribuie:

Publicat:

Asociatia ”Bucuresti fara ei” incepe, miercuri, in Piata Unirii, strangerea de semnaturi pentru declansarea referendumurilor de demitere a primarului general al Capitalei, Gabriela Firea, a primarilor de sector si a Consiliului General al Municipiului Bucuresti (CGMB).

Reprezentantii asociatiei, care anuntasera ca vor instala corturi pentru strangerea de semnaturi, dar nu au obtinut autorizatie de la municipalitate, sustin ca nu se vor “da batuti” si vor obtine “dreptul” de a avea corturi pentru strangerea de semnaturi.

Reprezentantii asociatiei spun ca incepand de miercuri vor fi prezenti, intre orele 9.00-21.00, in Piata Unirii, pe trotuarul dintre Magazinul Unirea, coltul cu magazinul H&M si intersectia Pietei Unirii cu Splaiul Unirii.

Pentru declansarea referendumurilor de demitere sunt necesare semnaturile a 25% din bucurestenii cu drept de vot, adica peste 440.000.

Conform Legii administratiei publice locale 215/2001, mandatul primarului inceteaza ca urmare a rezultatului unui referendum local avand ca obiect demiterea acestuia, organizat in conditiile legii.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img