vineri, 29 martie, 2024

Incercarea de trecere clandestina a frontierei, traversand raul Prut la Falciu

Distribuie:

Publicat:

Politistii de frontiera din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Falciu au depistat un cetatean din R. Moldova care a incercat sa intre ilegal in Romania, traversand inot raul Prut, cu scopul de a ajunge in Romania, in vederea gasirii unui loc de munca.

In data de 20 august, in jurul orei 08.50, politistii de frontiera din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Falciu – au depistat, pe directia localitatii de frontiera Bogdanesti, in apropierea malului romanesc al raului Prut, un barbat a carui prezenta in zona nu era justificata.

Politistii de frontiera au procedat la identificarea barbatului, stabilind ca este un cetatean moldovean, in varsta de 21 de ani. In vederea continuarii cercetarilor, acesta a fost condus la sediul Sectorului Politiei de Frontiera Falciu.

Din verificarile efectuate si din declaratiile barbatului, politistii de frontiera au stabilit faptul ca acesta este cetateanul din Republica Moldova E.A., in varsta de 21 de ani si a trecut inot raul Prut, cu intentia de a ajunge in Romania in vederea gasirii unui loc de munca ca tractorist.

In cauza, politistii de frontiera efectueaza cercetari sub aspectul savarsirii infractiunii de trecere frauduloasa a frontierei de stat.

In baza Acordului de Readmisie incheiat intre Romania si Republica Moldova, barbatul a fost predat autoritatilor de frontiera ale statului vecin pentru continuarea cercetarilor.

Totodata, in conformitate cu prevederile art. 106 din Ordonanta de Urgenta nr. 194 din 12 decembrie 2002 privind regimul strainilor in Romania, cu modificarile si completarile ulterioare, a fost dispusa masura interdictiei de a intra pe teritoriul Romaniei pe o perioada de cinci ani.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img