vineri, 26 aprilie, 2024

INCREDIBIL! Ce a ramas dupa Congresul Extraordinar al PSD: gunoaie pe holuri si mucuri de tigara indesate in sticla, in sala – FOTO

Distribuie:

Publicat:

Discursuri de doua ore, dar si zeci de candidati care nu si-au tinut speech-urile din lipsa de timp, pranzul luat in sala, cateva momente perfecte de a agata fete, selfie-uri si discutii despre „forta binelui” – asa s-a desfasurat Congresul Extraordinar al PSD de sambata, scrie News.ro. Ce a ramas dupa toate astea? Nemultumiri, proteste, candidaturi retrase in ultima clipa, resturi de mancare pe toate holurile, ambalaje aruncate pe langa cosurile de gunoi si… mucuri de tigara indesate intr-o sticla de plastic, sub un scaun din sala in care a avut loc Congresul.

Pe retelele de socializare circula deja mai multe fotografii care surprind imaginile dezolante ale salii unde s-a desfasurat, timp de opt ore, Congresul extraordinar al PSD. Este cea mai mare incapere din Sala Palatului, care, in ciuda aspectului vetust, dar in lipsa altui spatiu mai potrivit, gazduieste multe dintre spectacolele pe care le tin vedete din strainatate care vin in Romania.

„PSD e forta binelui”, a repetat in discursul sau Marian Neacsu, secretar general reales al partidului, atragand de fiecare data ropote de aplauze din sala.

Vezi si: Stop vot! Iata care sunt noii lideri PSD

„Forta binelui” s-a strans in fata Salii Palatului cu mai mult de doua ore inainte de inceperea Congresului PSD. Tineri, batrani, la fuste scurte si pe tocuri sau in pantaloni de trening, social-democratii si familiile acestora au asteptat in curte inceperea evenimentului. Nerabdatori, au tot incurcat intrarile in cladire, organizatorii explicandu-le de nenumarate ori ca delegatii din Arges nu pot intra pe la accesul delegatilor din Dolj.

Ei nu s-au lasat descurajati nici de protestatarii de peste drum, care au scandat impotriva PSD pe toata durata Congresului.

Discursul de aproape doua ore al liderului PSD Liviu Dragnea si discursurile altor invitati de seama ai partidului au fost urmate de o pauza „binemeritata”, dupa cum insusi Liviu Dragnea a spus. Imediat dupa anunt, delegatii au navalit afara din sala si au format cozi la standurile cu sandvisuri, cafea, prajituri si baclava.

Lipsa timpului pentru speech-urile candidatilor la functiile de vicepresedinti ai partidului si trecerea direct la vot au creat nemultumiri in randul unora dintre participanti. Nicolae Banicioiu a declarat ca este un simulacru congresul PSD, ca se voteaza de la ora 13:30 si ca probabil aceasta organizare s-a decis dupa victoria de vineri in CExN a celor carora nu li se aprobasera candidaturile, iar Ecaterina Andronescu a anuntat ca au decis amandoi sa se retraga din competitie. In acelasi timp, si Catalin Radulescu a criticat proasta organizare a evenimentului.

Vezi si: Un cunoscut filosof reactioneaza dur dupa congresul PSD: ''Am ras. Am stors si multe lamai. La socoteala de pe urma, nu servitutea veteranilor este descurajanta, ci… ''

Cele mai bine de opt ore ale Congresului PSD i-au obosit si plictisit pe membrii partidului veniti din toate colturile tarii, astfel ca rezultatele votului au fost anuntate de Claudiu Manda intr-o sala goala. Golita de pesedisti, fiindca, altfel, era plina de toate resturile lasate in urma de acestia, de la ambalaje de sandvisuri si covrigi si hartii motolite, pana la sticle de apa goale si aruncate sub scaune sau umplute cu mucuri de tigara.

Intregul eveniment a fost ocazia cea mai buna de a crea amintiri – selfie-uri, poze postate pe retelele de socializare si fotografii cu liderii de partid. Unii delegati ai PSD au considerat chiar ca este momentul perfect de a agata fete – fie jurnaliste, fie colege de partid, pe care le-au studiat din cap pana-n picioare si le-au abordat in moduri originale, scrie News.ro.

Rezultatele alegerilor din Congresul extraordinar al PSD de sambata nu au surprins pe nimeni. Cine trebuia sa fie ales a fost ales. Liviu Dragnea si-a consolidat puterea. Iar in functia de presedinte executiv, adica nr. 2 din PSD, a fost aleasa premierul Viorica Dancila.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img