vineri, 29 martie, 2024

INCREDIBIL! Ce avere ar avea, de fapt, omul care a condus campania Alinei Gorghiu

Distribuie:

Publicat:

Agentia Nationala de Integritate (ANI) a anuntat ca primarul Aradului si fostul sef de campanie al PNL la alegerile parlamentare din 11 decembrie 2016, Gheorghe Falca, este suspectat de conflict de interese si ca au fost sesizati procurorii in acest caz.

De la aceasta informare facuta de inspectorii ANI, jurnalistii de la Special Arad au pornit intr-o investigatie incendiara, denumita Milionarul de la Primaria Arad – averea nedeclarata a GheorgheFalca.

„Pe scurt, inspectorii ANI il suspecteaza pe Falca ca (cacofonia ne apartine si este intentionata!) a semnat documente, a emis avize si a intocmit expuneri de motive pentru aprobarea unor documentatii in favoarea unor firme pentru care a lucrat societatea „Pro Arhitectura”, detinuta de sotia sa, singura in societate pana nu demult, Ela Falca”, scrie sursa citata.

Ziaristii aradeni povestesc cum a luat nastere firma Pro Arhitectura, la un an de la obtinerea lui Gheorghe Falca a mandatului de primar al Aradului.

Acasta societate a fost infiintata de Mecea Iustin Marinel, fost coleg cu Falca. Dupa doar cinci luni, in firma a intrat Ela Falca, preluand 95% din societate. In septembrie 2006, Mecea paraseste firma, iar doamna Falca ramane singura actionara.

In anul 2007, iunie 29, Gavagina Sergiu Ciprian, ceva rudenie cu Ela, este numit administrator al SC Pro Arhitectura, acesta fiind si consilier la cabinetul primarului, dar dupa numai 11 luni este indepartat din societate. Pana in 2015, aprilie, atunci cand a intrat Gheorghe Falca, cu 45 de procente, nimic important nu s-a mai intamplat, din punct de vedere al actionariatului, in Pro Arhitectura. In ultimele declaratii de avere, Gheorghe Falca semneaza cu manuta lui ca este actionar in SC Pro Arhitectura. Din pacate, declaratiile de avere nu impun celor care le completeaza sa scrie si cat de profitabile sunt aceste firme, ce sedii au, cu cat s-au cumparat, care este profitul reinvestit si asa mai departe. Si-atunci noi a trebuit sa muncim, precizeaza Special Arad.

Societatea unde primarul Aradului este actionar cu 45 de procente detine imobile pe strazi importante ale municipiului, cum ar fi Ioan Alexandru, Avram Iancu, Selari, CD Loga, Ludovic Szantay. De asemenea are sedii de firma pe Revolutiei, puncte de lucru pe Corneliu Coposu etc. Valoarea acestor imobile depaseste 1 milion de euro.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img