joi, 25 aprilie, 2024

INCREDIBIL Emmanuel Macron propune masuri similare cu ale PSD pentru Franta, in plin RAZBOI CIVIL: Ce pact face cu vestele galbene

Distribuie:

Publicat:

Președintele Emmanuel Macron s-a adresat, luni seară, poporului francez, după demonstraţiile violente ale protestatarilor antiguvernamentali "vestele galbene" care au continuat la Paris şi în mai multe oraşe din ţară pentru al patrulea weekend consecutiv. Macron a admis, luni seară, că există o stare de nemulţumire împărtăşită de numeroţi cetăţeni, dar a denunţat comportamentul "iresponsabil" al protestatarilor violenţi şi a decretat "starea de urgenţă socială şi economică".

Liderul de la Paris a promis creșteri de salarii și a cerut, la fel ca PSD, ca marile companii să plătească impozitul pe venit mai mare. Macron a avertizat însă că nu va renunța la abolirea ISF, taxa de solidaritate pentru cei cu avere de peste 1,3 milioane de euro, pe care guvernul său a eliminat-o în 2017.

”Aceste violențe nu sunt în beneficiul nimănui. Am văzut cu toții ce s-a întâmplat, cum unii au profitat de această situație. Am văzut cu toții cum unii au încercat să afecteze stabilitatea republicii. Nicio nemulțumire nu poate să justifice aceste atacuri împotriva poliției, jandarmeriei. Libertatea noastră există tocmai pentru faptul că fiecare poate să își exprime în mod liber opiniile. Fără să se teamă. Dar când situația degenerează, se înrăutățește. Trebuie să domnească un calm și o ordine republicană.

Vreau să găsim o soluție pentru noi toți francezii pentru că trebuie să respectaăm această prietenie care unește națiunea franceză. Și pentru că înaintea acestei crize am fost ales totuși. Și nu am uitat ce promisiuni v-am făcut în campania electorală. Vreau să decretez stare de urgență economică și socială. Vreau ca copiii noștri să trăiască mai bine ca noi. Și nu putem face acest lucru decât prin formarea unei generații mai bune.

Salariul minim va crește cu 100 de euro, fără ca angajatorii să plătească în plus. Salariul minim va creşte cu 100 de euro pe lună începând din anul 2019. Orele suplimentare vor fi plătite şi nu vor mai fi impozitate. Le voi cere tuturor angajatorilor care pot să ofere prime de sfârşit de an să facă acest lucru, fără a fi impozitate. Pensionarii cu mai puțin de 2.000 de euro pe lună vor beneficia de anumite avantaje. Efortul care le-a fost cerut pensionarilor a fost prea mare şi nu era corect., vom anula, de la anul, anumite cotizații pe care trebuiau să le plătească. Firmele care fac profit în Franța trebuie să plătească aici impozitul pe profit. Trebuie să facem o reformă profundă a statului.

Intenţionez să continuăm ambiţia de a transforma ţara noastră, aşa cum poporul a optat acum 18 luni. Sunt necesare măsuri de reformare a statului, a sistemului de pensii, a indemnizaţiilor de şomaj. Pentru a reuşi, trebuie să ne unim eforturile şi să abordăm împreună toate problemele: reprezentarea politică, o lege electorală mai corectă (…). Vreau să se pună problema unui echilibru în sistemul fiscal, vreau măsuri pentru contracararea încălzirii climei, idei de organizare a statului (…). Vreau să abordăm problema imigraţiei. Trebuie să o înfruntăm.

Primarii vor reprezenta naţiunea în teritoriu. Mă voi întâlni cu toţi primarii pentru a construi noul contract al naţiunii. Vom relua cursul normal al vieţii, aşa cum s-a întâmplat după crize similare. Suntem într-un moment istoric. Prin dialog, respect şi implicare, vom reuşi.”, a spus Emmanuel Macron.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img