marți, 19 martie, 2024

INCREDIBIL! FBI ar fi avertizat MI5 ca Abedi planuia un atentat terorist pe teritoriul Marii Britanii, cu 3 luni inainte de atacul de la Manchester Arena

Distribuie:

Publicat:

Agentia britanica de informatii, MI5, ar fi fost avertizata de omologii americani ca Salman Abedi planuia un atentat terorist pe teritoriul Marii Britanii, cu trei luni inainte de intreprinderea atacului sinucigas de la Manchester Arena, informeaza surse citate de The Independent.

Agentii FBI ar fi informat oficialii britanici ca tanarul in varsta de 22 de ani facea parte dintr-o celula terorista a Stat Islamic din Africa de Nord si planuia un atac terorist in Marea Britanie.

Abedi ar fi fost plasat de SUA pe o lista de teroristi supravegheati, dupa ce a ajuns in atentia agentiilor serviciilor de informatii in urma unei investigatii asupra unui grup terorist ce opera in Libia.

”La inceputul lui 2017, FBI ar fi anuntat MI5 ca Abedi apartinea unei grupari teroriste nord-africane din Manchester, ce cauta o tinta politica in acel stat”, a declarat o sursa a serviciilor de securitate.

”Acest fapt a reiesit din interceptarea convorbirilor sale de catre agenti americani federali, ce-l investigau pe Abedi de la jumatatea lui 2016, si din informatii descoperite in Libia, unde familia sa avea legaturi cu grupari teroriste”, a adaugat acesta.

”In urma acestor informatii, Abedi si alti membri ai gruparii au fost cercetati de MI5. La acel moment se considera ca Abedi planuia asasinarea unei personalitati politice”, a mai spus sursa.

MI5 a trebuit sa raspunda unor intrebari in privinta faptului ca Abedi se afla in atentia servicilor de informatii, si cu toate acestea a putut intreprinde atacul sinucigas.

Oficiali ai agentiei britanice de informatii au replicat ca simultan se ocupa de manevrarea a 500 investigatii antiteroriste ce implica 3.000 de subiecti. Mediafax

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img