marți, 19 martie, 2024

INCREDIBIL! Iata ce salarii vor avea Liviu Dragnea, Iohannis, Tariceanu si Grindeanu

Distribuie:

Publicat:

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a precizat marti ca el, in calitate de presedinte al Camerei, precum si seful statului, Klaus Iohannis, presedintele Senatului, Calin Popescu-Tariceanu, si premierul Sorin Grindeanu au salarii de 21.500 lei, el aratand ca doreste ca acestea sa revina la 6.800 lei.

„Sunt patru oameni in statul roman acum care au acelasi salariu – presedintele Romaniei, presedintele Senatului, al Camerei – adica eu – si primul-ministru – 215 milioane de lei. Mie mi se pare exagerat, in conditiile in care discutam de salariul minim de 1450 de lei. Si eu vreau ca aceasta ordonanta sa pice si sa revenim la ceea ce era inainte, adica in loc de 159 de milioane sa fie 68 de milioane. Mi se pare suficient si putem discuta de salarii mari doar daca se leaga salariile demnitarilor ca multiplu fata de salariul mediu pe economie. De ce? Creste Romania, cresc si salariiile astea, pentru ca noi vorbim de demnitarii care ar putea pune umarul ca Romania sa se dezvolte, sa creasca”, a spus Dragnea, la Antena 3.

Declaratiile sale au venit in contextul in care OUG Oprea prin care s-au majorat salariile demnitarilor este pe ordinea de zi a sesiunii extraordinare a Camerei Deputatilor din luna ianuarie.

„In ceea ce priveste ordonanta privind salariile demnitarilor. Noi vorbim de o serie de demnitari din Romania care prin aceasta ordonanta au salarii foarte mari. Eu am spus ca nu sunt de acord cu aceasta ordonanta. Am spus de la inceput, de cand a fost trimisa in Parlament, ca as putea fi de acord cu ea doar daca intr-un termen rezonabil – vorbeam deja in 2015 – se va veni cu legea salarizarii, vom adopta legea salarizarii si toti romanii vor avea salarii mai mari si va fi totusi un raport rezonabil intre cele mai mari salarii si cele mai mici salarii din Romania”, a adaugat Dragnea.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img