marți, 19 martie, 2024

INCREDIBIL! Maria Grapin acuzata ca ar fi scris o carte folosind texte din Wikipedia

Distribuie:

Publicat:

Europarlamentarul Maria Grapini a scris un roman de dragoste in care cateva pasaje par a fi copiate de pe site-ul Wikipedia. Dezvaluirea a fost facuta de jurnalistii publicatiei recorder.ro, care au studiat opera literara a lui Grapini. Maria Grapini, devenita celebra gratie greselilor gramaticale din postarile ei de pe un site de socializare, este autoarea unui roman de dragoste, „Viata intre scrieri si transcrieri”, publicat in anul 2012 si care, potrivit jurnalistilor de la recorder.ro, contine pasaje copiate de pe Wikipedia (o eniclopedie online), de pe forumul Sfatul Batranilor si de pe un
site te turism.

Romanul spune povestea de dragoste dintre Oana Radulescu si iubitul ei american, Mark. Pasajele copiate de pe Wikipedia sunt cele legate de Creta, unul din locurile unde se petrece actiunea din roman. Tot despre insula greceasca europarlamentarul s-a inspirat si de pe un site-ul de turism. Pasajele copiate de pe Sfatul Batranilor sunt legate de AIKIDO.

Contactata pentru a-si exprima punctul de vedere cu privire la acuzatiile de plagiat care i se aduc, Maria Grapini a negat la inceput ca a copiat de pe internet fragmente pe care le-a folosit in cartea sa. Ulterior, aceasta a spus: „Bine, dar acolo nu se poate inventa, istoria e istorie. Ati fi vrut sa inventez altceva despre Grecia? Dumneavoastra daca ati scrie o carte si ar trebui sa cuprindeti ceva despre istoria unei tari, ati inventa istoria tarii? Eu am scris o carte si am scris-o cu placere. E dreptul meu de cetatean. Daca presedintele Uniunii Scriitorilor si-a asumat sa citeasca manuscrisul si apoi sa scrie coperta, inseamna ca e in regula”. Cartea publicata de Maria Grapini in anul 2012 a fost girata de Cornel Ungureanu, presedintele Uniunii Scriitorilor, filiala Timisoara.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img