marți, 19 martie, 2024

INCREDIBIL:Seful SPP, acuzat de crima

Distribuie:

Publicat:

Acuzatii extrem de grave la adresa sefului SPP, Lucian Pahontu. Un suburdonat marturiseste cum Pahontu a participat la o partida de vanatoare, in urma careia un om a murit impuscat in cap. Ancheta l-a ocolit pana acum pe Pahontu, desi este principalul suspect.

Angajatul SPP da de inteles ca i s-a cerut sa serveasca procurorilor o varianta care il protejeaza pe Pahontu si ascunde adevarul. Fiindu-i sef, angajatul SPP traieste de patru ani cu presiunea acestei situatii si a ajuns sa se teama pentru viata sa.

A decis sa spuna adevarul si a trimis informari pana la cel mai inalt nivel din stat, cerand ca evidentele acestui caz sa fie analizate in mod corect.

Incidentul cu pricina a avut loc in ianuarie 2012, in padurea Turbatu din Draganesti, judetul Prahova. La vanatoare au participat oameni de afaceri, vanatori dar si doi oameni din SPP. Lucian Pahontu si un subordonat al sau.

Ancheta l-a ocolit pe Pahontu, mai ales ca unii dintre participanti erau prieteni ai sefului SPP. Dar sunt zeci de oameni care stiu adevarul. Plus ca expertizele balisticearata foarte clar zona din care s-a tras, distanta si calibrul armei folosite.

Martorul a fost printre cei verificati. Analizele au stabilit ca nu avea praf de pusca pe haine. Traieste de ani buni cu greutatea mortii unui prieten pe constiinta, acoperindu-l pe seful sau din SPP.

De ce nu a spus adevarul pana acum? Pentru ca i-a fost frica, dupa cum a marturisit singur.

Ce il determina acum sa spuna cum au stat lucrurile? “Teama de exterminare fizica”, recunoaste omul.

Bianca Nae, jurnalist de investigatie al Antena 3, cea care i-a luat interviul angajatului SPP, a explicat de ce crede ca acesta s-a hotarat sa vorbeasca:

“Justitia, ancheta desfasurata pana acum nu l-a convins ca se doreste aflarea adevaruluil. Cercetarile treneaza de mai bine de patru ani, nu avem un autor si acum este chiar el indicat ca suspect. A si spus ca se teme sa nu fie scos tap ispasitor. Practic, dumnealui este martorul cheie, care a asistat direct la tot acest incident. A stat langa cadavru pana in ultimul moment. Cutremurator, cu atat mai mult cu cat cel impuscat ii era prieten de 12 ani.”

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img