joi, 28 martie, 2024

INCREDIBIL! Separatistii prorusi, din Ucraina, proclama o noua TARA! Cum se numeste

Distribuie:

Publicat:

Separatistii prorusi din estul Ucrainei au proclamat marti crearea unui nou stat: ”Mica Rusie” (Malorusia), relateaza agentia DPA, conform agerpres. “Guvernul Ucrainei a dovedit singur ca este un stat esuat”, au afirmat separatistii intr-o declaratie difuzata de Agentia de presa Donetk, afiliata rebelilor. Ucraina ”si-a demonstrat actuala si viitoarea incapacitate de a le oferi pace si prosperitate locuitorilor sai”, se mai spune in declaratie.
DPA aminteste ca in doua regiuni estice ale Ucrainei, Donetk si Lugansk, a izbucnit o rebeliune in urma cu trei ani, cand Kievul l-a alungat pe presedintele sau prorus din acea vreme, Viktor Ianukovici, in contextul unor proteste de masa care faceau apel la strangerea legaturilor cu OccidentulRusia a condamnat inlaturarea lui Ianukovici, considerand-o drept o lovitura de stat pusa la cale de catre Occident si a raspuns cu anexarea Peninsulei Crimeea, regiune sudica a Ucrainei unde exista o mare baza navala rusa la Marea Neagra.

Moscova a sustinut in mod deschis cauza rebelilor din regiunile estice ale Ucrainei, dar a dezmintit categoric acuzatiile guvernului ucrainean ca trimite soldati si munitii pentru conflict. Potrivit unor estimari ale Organizatiei Natiunilor Unite (ONU), circa 10.000 de persoane si-au pierdut viata in conflict. Organizatia pentru Securitate si Cooperare in Europa (OSCE), care monitorizeaza in mod independent conflictul, a facut apel la ambele parti sa inceteze varsarea de sange.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img