vineri, 29 martie, 2024

INCREDIBIL! Teoria evolutiei a fost scoasa din noua programa scolara in Turcia

Distribuie:

Publicat:

Turcia a anuntat marti o noua programa scolara care exclude teoria evolutiei, alimentand temerile opozitiei ca presedintele Tayyip Erdogan submineaza fundatiile laice ale Republicii, informeaza Reuters, potrivit Agerpres. Presedintele unui sindicat al cadrelor didactice a descris schimbarile ca fiind un pas urias in directia gresita pentru scolile din Turcia si o incercare de a evita formarea unor ”generatii care pun intrebari”.

Ministrul educatiei Ismet Yilmaz a declarat intr-o conferinta de presa ca programa nu va contine nicio referire la emblematica teorie a lui Darwin pana la universitate, argumentand ca aceasta este prea complexa pentru elevi pana la acest nivel. 

Parlamentarul 
Mustafa Balbay din Partidul Popular Republican (de opozitie) a declarat ca orice sugestie ca teoria darwinista este dincolo de intelegerea elevilor de liceu este o insulta la adresa acestora. ”Ii dai unui elev de 18 ani dreptul de a alege si de a fi ales, dar nu-i dai dreptul de a afla mai multe despre teoria evolutiei … Asta este minte ingusta si ignoranta”, a spus el.  Teoria evolutiei postulata de omului de stiinta britanic Charles Darwin, care asigura ca speciile sunt rezultatul selectiei naturale, este respinsa de adeptii creationismului atat crestini cat si musulmani, care cred ca Dumnezeu a creat lumea – universul si toate lucrurile vii – in sase zile, asa cum este descris in Biblie si Coran.  Noua programa scolara, ce va intra in vigoare de la inceputul anului scolar 2017-2018, obliga de asemenea numarul tot mai mare de scoli religioase ”Imam Hatip” sa predea conceptul de jihad ca fiind patriotic in spirit. “Adevaratul sens al jihadului este sa va iubiti natiunea”, le-a spus Yilmaz ziaristilor.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img