vineri, 19 aprilie, 2024

INCREDIBIL! Ultima ISPRAVA a lui Igor Dodon: Vrea sa schimbe drapelul

Distribuie:

Publicat:

Presedintele moldovean Igor Dodon a anuntat joi ca isi doreste schimbarea actualului drapel al Republicii Moldova – tricolorul cu traditionalul cap de bour – cu vechiul steag al Principatului Moldovei, rosi cu cap de bour, pe care el il numeste al “moldovenistilor”, scrie Deschide.md, potrivit agerpres.
 
De asemenea, presedintele Republicii Moldova a mai spus ca vrea instituirea “Zilei Statalitatii Tarii Moldovei’ la 2 februarie, relateaza portalul Deschide.md. Dodon a facut aceste declaratii cu ocazia acordarii a cinci distinctii “Bogdan Intemeietorul’, conferite lui Valentin Beniuc, profesor universitar si ex-ministru al invatamantului; Vladimir Curbet, conducatorul ansamblului ‘Joc’; Evei Gudumac, chirurg pediatru, doctor habilitat in medicina; Mihail Viorel, scriitor publicist, redactorul ziarului Saptamana si lui Leonid Talmaci, primul guvernator al Bancii Nationale, care, potrivit lui, a reusit sa faca leul moldovenesc cea mai stabila moneda nationala dintre valutele statelor CSI.
Ordinul “Bogdan Intemeietorul’ a fost creat in decembrie 2008 de catre guvernarea comunista cu scopul de a fi conferit pentru merite remarcabile in dezvoltarea si consolidarea statalitatii moldovenesti.

In cadrul ceremoniei inmanarii decoratiilor, Dodon a reiterat teze ale teoriei “moldovenismului” de sorginte sovietica, scrie Deschide.md.

“Primele date istorice despre Moldova vin din 1359. In acest an vom sarbatori 658 de ani. Avem cu ce sa ne mandrim, suntem un popor cu o istorie de secole. Data de 2 februarie 1365 este ziua cand in premiera statalitatea tarii Moldovei a fost recunoscuta oficial. Este o data istorica. Vin cu initiativa ca in ziua de 2 februarie sa fie decorate personalitati care au contribuit la statalitatea tarii noastre”, a afirmat Dodon, care a propus ca 2 februarie sa fie declarata ‘Ziua Statalitatii Tarii Moldovei'”.

Reactia liderului PL nu a intarziat sa apara. Mihai Ghimpu a propus pe pagina sa de Facebook ca, capul de bou de pe drapel sa fie inlocuit cu capul lui Dodon.

„Dodon propune “drapel rosu cu cap de bou”, iar eu propun drapel rosu cu capul lui Dodon…”, scrie Ghimpu pe pagina sa de Facebook. Totodata, Andrian Candu a subliniat ca seful statului are dreptul la initiativa legislativa, iar decizia finala apartine Parlamentului.

„Intr-un final Parlamentul decide. Eu consider ca sunt mai multe probleme serioase, decat zile nationale si drapele ale RM. Parlamentul trebuie sa se expuna procedural, asa cum este cazul. Este prematur sa venim cu comentarii pana sa fie votat in Parlament”, a declarat Andrian Candu.

Liderul PL, Mihai Ghimpu, a propus pe pagina sa de Facebook ca, capul de bou de pe drapel sa fie inlocuit cu capul lui Dodon.„Dodon propune “drapel rosu cu cap de bou”, iar eu propun drapel rosu cu capul lui Dodon…”, scrie Ghimpu pe pagina sa de Facebook.Totodata, Andrian Candu a subliniat ca seful statului are dreptul la initiativa legislativa, iar decizia finala apartine Parlamentului.„Intr-un final Parlamentul decide. Eu consider ca sunt mai multe probleme serioase, decat zile nationale si drapele ale RM. Parlamentul trebuie sa se expuna procedural, asa cum este cazul. Este prematur sa venim cu comentarii pana sa fie votat in Parlament”, a declarat Andrian Candu.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img