vineri, 19 aprilie, 2024

INCREDIBIL Venezuela ar fi vandut 73 de tone de aur Turciei si Emiratelor Arabe Unite, in 2018

Distribuie:

Publicat:

Un parlamentar din Venezuela susține că Guvernul controlat de Nicolas Maduro a vândut anul trecut fără aprobarea obligatorie a Adunării Naţionale, care este condusă de opoziţie,  73 de tone de aur către Turcia şi Emiratele Arabe Unite, relatează News.ro.

 

Din cele 73 de tone, cea mai mare cantitate a fost vândută către firma de investiţii Noor Capital din Abu Dhabi – 27,3 tone de aur, a informat parlamentarul Carlos Paparoni la o conferinţă de presă, fără să aducă însă dovezi în acest sens. Paparoni a informat şi că o firmă turcă a cumpărat anul trecut 23,9 tone de aur. Venezuela are 132 de tone în rezerve de aur conform datelor băncii centrale.

Vinerea trecută, Noor Capital a informat că a cumpărat trei tone de aur pe 21 ianuarie de la banca centrală din Venezuela şi a precizat că nu va mai cumpăra până când situaţia din Venezuela nu se va stabiliza. Guaido, liderul opoziţiei din Venezuela şi preşedintele Adunării Naţionale s-a autoproclamat preşedintele legitim al ţării, pe fondul unor proteste a sute de mii de oameni faţă de preşedinţia liderului socialist, Nicolas Maduro. Maduro beneficiază însă în continuare de susţinerea armatei iar Curtea Supremă din Venezuela i-a îngheţat conturile lui Guaido şi i-a interzis ieşirea din ţară. Madridul, Londra, Parisul şi alte capitale europene l-au recunoscut luni pe Guaido drept preşedinte al Venezuelei, după expirarea unui ultimatum dat lui Nicolas Maduro.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img