vineri, 29 martie, 2024

INCREDIBIL! Vitamina C poate sa DISTRUGA celulele CANCEROASE

Distribuie:

Publicat:

Vitamina C s-a dovedit a fi eficace in distrugerea celulelor stem canceroase, potrivit unui studiu recent, publicat in jurnalul “Oncotarget”, care a examinat eficacitatea a trei substante naturale, trei medicamente experimentale si a unui medicament clinic in ceea ce priveste stoparea dezvoltarii tumorilor, informeaza luni Medical News Today. Cercetarea a fost realizata de o echipa de oameni de stiinta de la Universitatea Salford din Manchester, Marea Britanie.

Cancerul reprezinta in prezent una dintre cauzele principale de deces la nivel mondial, iar numarul cazurilor se asteapta sa creasca cu circa 70% in urmatorii 20 de ani. Desi exista tratamente disponibile impotriva acestuia, multe dintre ele sunt toxice si au efecte secundare considerabile. De asemenea, in numeroase situatii, cancerul nu raspunde la tratament, iar expertii banuiesc ca de vina ar fi celulele stem canceroase, ce determina reaparitia tumorilor dupa tratament si metastazele.

Noua cercetare a examinat impactul vitaminei C din sursa naturala asupra dezvoltarii celulelor canceroase. Studiul, condus de dr. Gloria Bonuccelli, a masurat impactul asupra tumorilor a sapte substante: medicamentul stiripentol, trei medicamente experimentale (actinonina, FK866 si 2-DG) si trei substante naturale (fenilester de acid cafeic — CAPE, silibinina si acid ascorbic — vitamina C).

Dintre toate substantele testate, echipa de cercetatori a descoperit ca actinonina si FK866 au fost cele mai eficiente. Insa sursele naturale si-au demonstrat si ele eficacitatea pentru prevenirea formarii de celule stem canceroase, vitamina C fiind de zece ori mai eficienta decat medicamentul experimental 2-DG.

In plus, cercetarea a dovedit ca acidul ascorbic are actiune de inhibare a glicolizei — procesul prin care glucoza este descompusa in mitocondriile celulare si transformata in energie in scopul proliferarii celulelor.

Am cautat o modalitate de a tinti celulele stem canceroase printr-o varietate de substante precum silibinia si CAPE, un derivat din mierea de albine, insa de departe cele mai importante rezultate (le-am avut — n.r.) cu vitamina C”, a declarat dr. Michael P. Lisanti, profesor de medicina translationala la universitatea amintita. “Vitamina C este ieftina, naturala, netoxica si disponibila asa ca a o avea la indemana ca potentiala arma in lupta contra cancerului este un pas semnificativ“, a completat specialistul.

“Aceasta este o dovada in plus ca vitamina C si alti compusi non-toxici ar putea juca un rol in lupta imptriva cancerului”, sustine si dr. Gloria Bonuccelli. “Rezultatele noastre indica faptul ca este un agent promitator pentru testele clinice si un element de luat in calcul in terapiile conventionale pentru prevenirea revenirii tumorilor, a dezvoltarii ulterioare a bolii si a metastazelor”, a mai spus cercetatoarea, potrivit Agerpres.
Capacitatea vitaminei C de a fi o substanta antitumorala cu efecte puternice, non-toxica, a fost dovedita de Linus Pauling, laureat al Premiului Nobel, insa echipa de oameni de stiinta britanici considera ca aceasta este prima cercetare care ofera dovezi potrivit carora acidul ascorbic poate tinti si neutraliza celulele stem canceroase, mai arata sursa citata.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img