marți, 16 aprilie, 2024

Indicii Bursei de Valori Bucuresti, in crestere la finalul sedintei de miercuri: BET a depasit maximul de luni

Distribuie:

Publicat:

Indicii Bursei de Valori Bucureşti (BVB) au închis în creştere şedinţa de miercuri, atingând un nou maxim al ultimilor 11 ani. Indicile principal BET, a crescut cu 0,38% faţă de valoarea înregistrată marţi, fiind cotat la 9.729,44 şi cu 0.08% faţă de nivelul atins luni, anunță MEDIAFAX.

Cea mai mare apreciere din BET a fost a titlurilor Nuclearelectrica (SNN) care au urcat cu 3,2%, la polul opus situându-se titlurile Alro (ALR) al căror preţ s-a corectat cu 4,35%.

Rulajul total al zilei bursiere s-a ridicat la aproximativ 25 de milioane de lei, din care tranzacţiile cu titlurile Banca Transilvania (TLV) reprezintă 12,87 milioane de lei, peste jumătate din lichiditatea zilei. Valoarea medie zilnică înregistrată în acest an se cifrează la 39,4 milioane de lei.

Pe locurile următoare în topul rulajelor se situează acțiunile Nuclearelectrica (SNN) cu schimburi în valoare de 2,15 milioane de lei, Romgaz (SNG) cu tranzacții cifrate la 2 milioane de lei, și SIF Transilvania (SIF3) cu 1,92 milioane de lei.

Doar cinci titluri au înregistrat transferuri peste pragul de 1 milion de lei în ședința de marți.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img