miercuri, 24 aprilie, 2024

Indicii ca nu consumi suficiente proteine

Distribuie:

Publicat:

In medie, o persoana ar trebui sa consume zilnic 0.72 g proteine la un kilogram de masa musculara, dar aceste valori difera in functie de alti factori precum vârsta, stilul de viata, masa musculara si starea generala de sanatate. Iata câteva semne care sugereaza ca nu consumi suficiente proteine zilnic.
 
Pofta de mâncare, mai mare decât de obicei. Cel mai probabil te vei confrunta cu situatia in care vei simti in permanenta nevoia de rontai ceva. Asta inseamna ca dieta pe care o urmezi este prea bogata in zahar si carbohidrati si mult prea saraca in proteine. Fluctuatiile nivelului de zahar din sânge sunt controlate de proteine, iar astfel reduc pofta de mâncare.
 
Dureri musculare si de incheieturi. in special aspectul flasc al muschilor reprezinta un semn care arata ca nu consumi suficiente proteine pentru a putea construi muschi, tesuturi si celule.
 
Recuperare lenta dupa accidentari. Pentru o vindecare in ritm normal, o imunitate ridicata, dar si pentru a putea construi noi celule, organismul are nevoie de o dieta bogata in proteine.
 
Retentia de fluide. Consumul redus de proteine duce la retentia de apa, iar astfel ne lovim de picioarele umflate.
 
Probleme cu parul, pielea si unghiile. Caderea parului, descuamarea pielii si ruperea unghiilor sunt printre primele semne care iti arata ca alimentatia ta nu are un aport suficient de proteine pentru buna functionare a organismului.
 
Imbolnavire frecventa. Motivul? Imunitatea scazuta. Cu ajutorul proteinelor se construiesc celulele sistemului imunitar.
 
Ameteli. Senzatia de ameteala, vedere incetosata si scaderea puterii de concentrare pot fi asociate cu fluctuatiile nivelului de zahar in sânge si deficitul de proteine. sursa: csid.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img