vineri, 29 martie, 2024

Inedit! In Finlanda se introduc orele de somn la serviciu! Angajatorii platesc pentru somnul angajatilor

Distribuie:

Publicat:

In Helsinki, apare o noua tendinta – somnul de zi in timpul orelor de munca, platite de catre angajator. Sindicatele finlandeze au ajuns la concluzia ca somnul de la amiaza la locul de munca are un efect pozitiv nu doar asupra productivitatii angajatilor, dar si (ceea ce este logic) asupra bunastarii financiare a companiei in care angajatilor li se permite sa doarma la amiaza. Potrivit publicatiei yle.fi, in unele firme au fost angajati specialisti care petrec ora corporativa de somn– ii invata pe angajati cum sa se relaxeze si sa mediteze.

„Este greu sa-ti impui corpul si mintea sa se relaxeze, insa cu ajutorul antrenorului este mult mai simplu chiar in miezul zilei. Instructorul te trimite intr-o mini-vacanta timp de jumatate de ora”, a declarat organizatoarea acestor ore de relaxare, Tiina Vainio, de la Sofia Future Farm. Sindicatele din Helsinki au ajuns la concluzia ca somnul de amiaza are multe beneficii, oamenii au nevoie de un somn de 30-60 de minute la amiaza (in functie de companie), dupa ce au fost efectuate sondaje in randul angajatilor a diferitelor companii. Sondajul a scos la iveala ca angajatii obosesc foarte mult la locul de munca, au un disconfort fizic (au dureri de spate si de articulatii) si viseaza cat mai repede sa-si paraseasca scaunul la sfarsitul zilei.

Mijloacele de comunicare din Finlanda au facut publice aceste practici. Jurnalistii nu exclud faptul ca obiceiul de a dormi la locul de munca se va raspandi si in alte orase. Acum insa a devenit destul de evident ca persoanele care asociau somnul cu lenea nu stiau ca somnul se face responsabil de productivitatea angajatilor si de succesul companiei.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img