marți, 19 martie, 2024

Inepuizabila gafeuza Dancila a lovit din nou. A vorbit despre „Initiativa celor Trei MERI”

Distribuie:

Publicat:

Viorica Dancila a citit impiedicat, in debutul sedintei de guvern de marti, un text referitor la organizarea de catre Romania a Summit-ului international „Initiativa celor Trei Mari”. La un moment dat, ea a spus „trei meri” in loc de „trei mari”.

Dancila a comis o noua gafa, desi avea iar textul in fata. Ea a pronuntat „Initiativa celor Trei Meri”, insa a reusit sa se corecteze rapid. O alta gafa a premierului a fost sa spuna „ b” in loc de „detrimentul”.

Viorica Dancila s-a simtit obligata sa il atace pe presedintele Iohannis pentru modul in care a fost organizat summit-ul.

”Din pacate nu pot sa nu remarc faptul ca si aceasta reuniune internationala este politizata intr-un mod total lipsit de responsabilitate si de etica. Acumularea de capital electoral nu ar trebui sa primeze in fata intereselor economice ale Romaniei. Este regretabil faptul ca se folosesc astfel de evenimente si institutii ale statului in jocurile politice, evenimente care ar trebui sa promoveze Romania si care sa nu aiba mize personale, evenimente care sunt folosite de multe ori in detrimentul intereselor publice ale Romaniei, aducand costuri de imegine pentru tara noastra”, a declarat Viorica Dancila.

Viorica Dancila a spus ca se astepta ca organizatorii sa implice toate institutiile.

”Ma asteptam ca organizatorii acestui important eveniment sa isi canalizeze energiile in implicarea tuturor institutiilor si aducerea la aceeasi masa a celor care avem parghiile sa promovam interesele Romaniei, astfel incat sa dam dovada de unitate in fata partenerilor internationali. Ca prim-ministru, va asigur ca Guvernul Romaniei nu va fi deturnat de la misiunea pe care o are de a lucra pentru binele romanilor, punand in practica programul de guvernare”, a afirmat ea.

Premierul Viorica Dancila nu s-a numarat intre participantii la summit-ul Initiativei celor Trei Mari.

Viorica Dancila urma sa se intalneasca luni seara cu presedintele Comisiei Europene, Jean Claude Juncker, pe aeroportul Baneasa, insa cei doi nu s-au mai intalnit.

Guvernul a explicat ulterior ca avionul oficialului european a aterizat mai devreme, dar si ca ofiterii SPP au preluat coloana de la scara avionului si au plecat direct la hotel.

Surse au declarat pentru Mediafax ca Jean-Claude Juncker a fost cel care a decis momentul plecarii de pe aeroport si ca protocolul Executivului se afla la aeroport la momentul aterizarii aeronavei.

Vezi video de la minutul 00.40:

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img