News Flash:

Informatie virala pentru vasluienii bolnavi de HEPATICA C

14 Octombrie 2015
1213 Vizualizari | 1 Comentarii
Chiar daca a trecut deja o luna de la aprobarea Ministerului Sanatatii pentru noul tratament pentru bolnavii de hepatica C, bolnavi din Vaslui nu vor putea beneficia de acest privilegiu in judet.

 Motivul pentru care bolnavii vasluieni de hepatica C nu pot beneficia de acest revolutionar tratament este ca dosarele care trebuie intocmite nu pot fi primate de Casa de Asigurari de Sanatate Vaslui. Insa, pentru a se putea cu interferon free, pacientii vor trebui sa isi aleaga medici curanti din Bucuresti, Iasi, Cluj, Constanta, Oradea, Sibiu, Timisoara sau Targu Mures.

 “A fost semnat la inceputul lunii contractul cost- volum-rezultat, pentru punerea pe piata a medicamentelor. Prescrierea si eliberarea lor se va face pe baza de dosar. Dosarele se vor depune in opt orase din tara, Vasluiul nefiind nominalizat sa primeasca dosare pentru tratamentul fara interferon in hepatita cronica virala C si ciroza hepatica. Astfel, bolnavii vasluieni isi vor alege medici curanti din orasele nominalizate si vor depune acolo dosarele. La CJAS Vaslui au fost depuse deja 22 de astfel de dosare, nestiindu-se procedura. Pacientii care au depus au fost insa contactati telefonic sa-si ridice dosarele si sa urmeze procedura mentionata”, ne-a declarat Maria Vlasici, presedinte interimar al CJAS Vaslui.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0999 (s) | 24 queries | Mysql time :0.011243 (s)