joi, 25 aprilie, 2024

Informatii IMPORTANTE despre legea Guvernului Grindeanu privind cota TVA ZERO

Distribuie:

Publicat:

Proiectul de lege pentru aplicarea unei cote TVA zero la achizitia de locuinte, care incalca directiva UE, si care trebuia sa intre in vigoare de la 1 martie, va fi adoptata cel tarziu la sfarsitul lunii mai, a declarat premierul Grindeanu, potrivit economica.net.

“Masura TVA zero la achizitia de locuinte e un proiect de lege pe care Guvernul il sustine. O sa mergem pe pasii legali. In momentul in care ni se va cere de catre Parlament punctul de vedere, il vom da pozitiv”, a declarat premierul Sorin Grindeanu la un forum pe teme imobiliare.

Desi in ultimele zile mai multi finantisti au tras un semnal de alarma si au aratat ca masura TVA zero la achizitia de locuinte nu respecta o directiva a UE, Grindeanu spune ca va notifica Comisia Europeana. “Sunt niste reguli pe care trebuie sa le respectam”, mai spune premierul.

Depus in Parlament chiar de seful PSD, Liviu Dragnea, proiectul de lege pentru tva zero la achizitia de locuinte este in dezbatere publica si va fi adoptata in timpul acestei sesiuni parlamentare, care se va incheia la sfarsitul lunii mai, mai spune Grindeanu.

“Sigur ca daca inrebi un finantist care sta si aduna plusuri, prima impresie e ca vom fi pe minus. Insa acesta nu vede si efectele secundare pentru intreg domeniul. Este un impuls pentru aceasta piata sa incepem sa reducem acel deficit de aproximativ un milion de locuinte. Efectele se vor vedea pe urma, in incasari mai mari”, a mai declarat premierul. 

Acesta a mai mentionat ca Guvernul va trimite o serie de modificari pentru completarea acestei legi.

“Proiectul de lege are in vedere introducerea unor facilitati fiscale in domeniul TVA: (…) aplicarea cotei zero de TVA pentru livrarea de locuinte catre persoane fizice, livrarea de constructii destinate a fi utilizate drept camine de batrani si de pensionari, case de copii si centre de recuperare si reabilitare pentru minori cu handicap, livrarea de cladiri catre primarii in vederea atribuirii de catre acestea cu chirie subventionata unor persoane sau familii a caror situatie economica nu le permite accesul la o locuinta in proprietate sau inchirierea unei locuinte in conditiile pietei”, se arata in proiectul de lege.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img