sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Infractiuni rutiere constate de politistii vasluieni

Distribuie:

Publicat:

Politistii vasluieni efectueaza cercetari fata de 2 barbati, depistati  saptamana trecuta pe drumurile publice ale judetului Vaslui incalcand legislatia rutiera in vigoare.

In data de 23 noiembrie , la ora 17:48, politisti din cadrul Politiei Municipale Vaslui, in timp ce efectuau activitati de supraveghere si control al traficului pe DJ 248 A, au oprit un autoturism care circula din directia Buda catre Osesti.

Conducatorul autoturismului, un barbat de 29 de ani, din comuna Osesti, a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultand o valoare de 0,62 mg/l alcool pur in aerul expirat, fapt pentru care acesta a fost condus la spital unde i-au fost recoltate mostre biologice in vederea stabilirii alcoolemiei.

In cauza a fost intocmit dosar de cercetare penala pentru savarsirea infractiunii de "conducerea unui vehicul sub influenta alcoolului sau a altor substante", fapta prevazuta si pedepsita de articolul 336, alineatul 1 din Codul Penal.
        **
    In data de 25 noiembrie a.c., la ora 16:21, politisti din cadrul Politiei Orasului Negresti, fiind in exercitarea atributiilor de serviciu pe raza localitatii Todiresti, au depistat in trafic o motocicleta fara numar de inmatriculare, condusa de un barbat de 42 de ani. Din verificari a rezultat ca acesta  nu detinea permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule.

In cauza a fost intocmit dosar de cercetare penala pentru savarsirea infractiunilor de "conducerea unui vehicul neinmatriculat pe drumurile publice" si de "conducerea unui vehicul fara permis de conducere", fapte prevazute si pedepsite de articolele 334 si 335, alineatul 1 din Codul Penal.

 

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img