joi, 28 martie, 2024

Ingrozitor! Zeci de cadavre descoperite in fieful ISIS

Distribuie:

Publicat:

Zeci de cadavre, jihadisti, dar si civili, au fost gasite intr-o groapa comuna in orasul Raqqa, fost bastion in Siria al gruparii Statul Islamic (SI), a anuntat sambata un oficial local, relateaza AFP. Fosta "capitala" de facto a SI din nordul Siriei, Raqqa a fost cucerita in octombrie 2017 de o coalitie de luptatori kurzi si arabi sustinuta de Washington. Jihadistii, acuzati de atrocitati si atacuri sangeroase, au fost invinsi in Siria in urma mai multor ofensive. 

Aproape 50 de cadavre au fost deja scoase din groapa comuna, in care s-ar afla intre 150 si 200 de corpuri, a declarat Abdallah al-Eriane, un important membru al Consiliului Civil din Raqqa, care administreaza orasul. 

Groapa comuna a fost descoperita langa un spital unde jihadistii s-au retras inainte de a pierde batalia de la Raqqa. 

Dupa un avans fulminant in Irak si Siria si cucerirea in 2014 a unor teritorii vaste in cele doua tari, SI a fost invins de fortele Bagdadului, in timp ce in Siria jihadistii controleaza in prezent mai putin de 5% din teritoriu.  In ultimele luni, atat in Siria, cat si in Irak, au fost descoperite cateva gropi comune in fostele teritorii controlate de jihadisti. 

La jumatatea lunii februarie, armata siriana a descoperit o groapa comuna cu 34 de cadavre ale unor persoane executate de grupul jihadist, in vestul provinciei Raqqa, regiune controlata de fortele lui Bashar al-Assad.  La sfarsitul lunii decembrie, doua gropi comune au fost gasite in zone aflate sub controlul regimului, tot in provincia Raqqa. Presa oficiala siriana a anuntat ca mai mult de 150 de cadavre au fost scoase din aceste morminte.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img