marți, 19 martie, 2024

Initiativa unica in judetul Vaslui : zboruri de stropire pentru combaterea tantarilor

Distribuie:

Publicat:

Corneliu Stinga, primarul comunei vasluiene Vetrisoaia poate fi numit cu usurinta un adevarat model de urmat pentru intreaga Vale a Prutului, ba chiar a intregului judet pentru demersurile sale . Initiativa primarului Stanga de a efectua stropiri in comuna pentru combaterea insectelor in special a tantarilor, gazelor si a altor daunatoare, este prima de acest fel de pe raza judetului Vaslui .  Astfel, in perioada 4-6 iulie, incepand cu orele 05:00 pana la ora 09:30, se vor efectua stropiri aeriene pentru combaterea insectelor .

Oficialul din fruntea primariei Vetrisoaia, judetul Vaslui, susține că substanțele folosite fac parte din grupele de toxicitate redusa și sunt avizate de Comisia Națională pentru Produse Biocide din cadrul Ministerului Sănătății și nu pun în pericol populația și animalele. Cu toate acestea, edilul  recomanda sa fie feriti copiii, varstnicii, persoanele cu probleme de sanatate si alergii, iar daca exista fructe expuse la stropire pe care intentioneaza cineva sa le consume, sa fie spalate inainte .

“ Nu am facut nimic extraordinar, ceea ce am demarat noi este o actiune fireasca si normala intr-o comunitate . Locuim intr-o zona apropiata  de raul Prut, iar acest lucru ne-a motivat mai mult sa intreprindem acesta actiune de stropire impotriva insectelor dar in special a tantarilor . Speram ca in urma actiunilor de stropire, efectul sa fie cel calculat . " declara primarul Corneliu Stinga

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img