luni, 18 martie, 2024

INSP: Incă o persoană decedată din cauza gripei; e vorba despre un copil din Sălaj

Distribuie:

Publicat:

Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului Naţional de Sănătate Publică a informat joi că încă o persoană a murit din cauza gripei de la începutul acestui an.

Este vorba despre un copil de 15 ani din judeţul Sălaj, fără condiţii medicale pre-existente cunoscute şi nevaccinat antigripal.

"A fost înregistrat un deces nou confirmat cu virus gripal, tip B: copil în vârstă de 15 ani, de sex masculin, din judeţul Sălaj, fără condiţii medicale pre-existente cunoscute, nevaccinat antigripal'', potrivit unei note publicate pe site-ul INSP. 

De la începutul sezonului au fost înregistrate 2 decese confirmate cu virus gripal, tip B, faţă de 9 în sezonul precedent, toate cu virus gripal tip A, subtip H3, afirmă sursa citată.

CNSCBT precizează că, în săptămâna 8 – 14 ianuarie, s-au înregistrat 22 de cazuri de infecţii respiratorii acute severe (SARI), cu 19 mai multe faţă de săptămâna anterioară şi cu 5 mai multe faţă de aceeaşi perioadă a sezonului precedent. AGERPRES

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img