vineri, 29 martie, 2024

Inspectorii RAR au amendat cu 1,22 milioane lei mai multe service-uri auto

Distribuie:

Publicat:

Inspectorii Registrului Auto Român (RAR) au aplicat sancţiuni contravenţionale în valoare de 1,229 milioane lei pentru neregulile constatate în urma unor controale ce au avut loc în ultimele două luni, a anunţat, marţi, instituţia, potrivit news.ro.

"Registrul Auto Român, prin Departamentul de Supraveghere Piaţă, a desfăşurat, în ultimele două luni acţiuni de control care au vizat activitatea service-urilor auto. Sancţiunile contravenţionale aplicate ca urmare a acestor controale depăşesc valoarea de 1.200.000 lei", a informat marţi instituţia.

În cadrul acţiunilor de control desfăşurate pe parcursul ultimelor două luni de Registrul Auto Român au fost verificate 891 de service-uri auto.

Comercializarea unor componente provenite din procesul de dezmembrare a sistemelor de frânare şi direcţie este doar una dintre neregulile constatate.

"Inspectorii Departamentului Supraveghere Piaţă au constatat următoarele neconformităţi: lipsa autorizaţiei tehnice de funcţionare; comercializarea unor componente provenite din procesul de dezmembrare a sistemelor de frânare şi direcţie; utilizarea în procesul de reparaţii a unor componente provenite din procesul de dezmembrare  a autovehicule, fără a avea acceptul proprietarului autovehiculului reparat; lipsa inspecţiilor finale care să demonstreze conformitatea lucrărilor de reparaţii efectuate", precizează RAR

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img