marți, 19 martie, 2024

INSTITUȚIILE ȘCOLARE BIRLĂDENE SE VOR “ SCĂLDA” IN BANI

Distribuie:

Publicat:

La nivelul Unității administrative Bârlad, la ultima rectificare bugetară, la inițiativa primarului orașului, Dumitru Boroș, s-au alocat sume suplimentare pentru șase  unități de învățământ din oraș, valoarea fondurilor fiind de peste un miliard jumătate de lei. Majoritatea banilor vor fi folosiți pentru reparații curente, încălzit și iluminat, achiziționare de obiecte de inventar, bunuri și servicii cu caracter funcțional.

 

În această vară mare parte din instituțiile școlare bârlădene vor primi fondurile necesare pentru a-și achiziționa cele necesare , astfel încăt la toamnă, la reîntoarcerea la școală, elevii să se bucure de condiții civilizate și moderne pentru a-și continua studiile.Conform declarațiilor primarului Dumitru Boros, iată școlile si grădinițele cir vor primi bani acum:

1. Grădinița nr. 2 – reparații curente – 10.000 lei.

2. Grădinița nr. 5 – reparații curente și asfaltare curte – 30.000 lei.

3. Școala „Stroe Belloescu” – încălzit și iluminat – 9.000 lei.

4. Grădinița nr. 8 – obiecte de inventar – 8.000 lei.

5. Școala „Manolache Costache Epureanu” – ajutoare sociale în numerar (CES) – 20.000 lei.

6. Grădinița nr. 9 – reparații curente – 30.000 lei.

7. Școala „Vasile Pârvan” – reparații curente – 49.230 lei și alte bunuri și servicii cu caracter funcțional – 35.000 lei.

Nu sunt primii bani pe care instituțiile de învățământ le primesc, la fiecare rectificare bugetară s-a încercat alocarea de resurse materiale, în mod egal, tuturor școlilor și grădinițelor care au solicitat fonduri.

 

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img