vineri, 29 martie, 2024

Intalnire de lucru romano-moldoveana, la Husi – FOTO

Distribuie:

Publicat:

In data de 07 noiembrie, la Husi, s-a desfasurat intalnirea de lucru bilaterala intre delegatiile Inspectoratului Teritorial al Politiei de Frontiera Iasi – Romania si Directiilor Regionale Nord, Vest si Sud – Republica Moldova.

 Delegatia Inspectoratului Teritorial al Politiei de Frontiera Iasi a fost condusa de seful I.T.P.F. lasi, comisar sef de politie Victor MARINIUC, iar din partea Republicii Moldova au participat reprezentantii de frontiera ai Directiilor regionale Nord, Vest si Sud, comisar sef  Marin ANDRONIC, comisar principal Andrei SLIVINSCHI, respectiv comisar principal Ion FOCSA.

Cele doua delegatii au analizat situatia operativa de la frontiera romano-moldoveana, au evaluat modalitatea de supraveghere a acesteia si au facut schimb de informari cu privire la combaterea activitatilor infractionale.

De asemenea, s-a stabilit faptul ca schimbul de informatii dintre cele doua autoritati a contribuit in mod pozitiv la adaptarea dispozitivelor de supraveghere a frontierei in vederea coordonarii demersurilor la frontiera de stat pentru combaterea contrabandei cu tigari si migratiei ilegale. Reprezentantii celor doua structuri au concluzionat ca activitatile de cooperare au avut continuitate si s-au desfasurat conform cadrului normativ bilateral in vigoare, fiind mai frecvente in sectoarele de responsabilitate comune in care au fost inregistrate evenimente de frontiera.

 Pentru trimestrul IV al anului 2018, cele doua parti au stabilit de comun acord continuarea activitatilor derulate in perioada precedenta, la nivel teritorial, respectiv: informarea reciproca in timp operativ despre evenimentele inregistrate la frontiera comuna; cercetarea in comun, de fiecare data, a evenimentelor de frontiera inregistrate pe segmentul de frontiera verde; desfasurarea intalnirilor periodice la nivelul sefilor punctelor de trecere. intalnirile de lucru la nivel de experti pe linia de analiza de risc.

Intalnirea de lucru s-a desfasurat intr-o atmosfera de colaborare si intelegere, in spiritul intaririi increderii reciproce la frontiera, delegatia R. Moldova aducand multumiri partii romane pentru modul in care s-au desfasurat lucrarile sedintei de lucru.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img