joi, 28 martie, 2024

InterAgro, firma milionarului Ioan Niculae, scapa de FALIMENT: Patronul a facut puscarie, dupa condamnarea in dosarul ‘Mita la PSD’

Distribuie:

Publicat:

Casa de insolvenţă CITR a anunţat miercuri că planul de reorganizare propus de CITR a fost confirmat, iar strategia include păstrarea business-ului principal şi restructurarea celorlalte companii din grupul InterAgro potrivit news.ro

"Planul de reorganizare al Interagro SA, propus de CITR şi aprobat de creditori în procent de 87,37% din totalul masei credale şi cu votul a trei dintre cele patru grupe de creditori, a fost confirmat de către judecătorul-sindic", informează un comunicat emis miercuri.

Planul prevede direcţii de acţiune în patru domenii cheie: continuarea activităţii de producţie agricolă, valorificarea activelor neesenţiale şi neprofitabile aflate în patrimoniul societăţii, recuperarea de creanţe şi restructurarea datoriilor.

"Ne-am propus să salvăm valoarea business-ului InterAgro SA, iar primul pas a fost făcut deja. Considerăm că prin păstrarea liniei de producţie agricolă şi a contractelor de concesiune în vigoare, vom reuşi să salvăm core-business-ul actual şi vom putea reda circuitului economic acest brand important în sectorul agricol. Strategia propusă în plan este una complexă, care îmbină pastrarea activităţii din sectorul agricol, unde a fost întocmit un business plan specific acestei activităţi, cu o strategie de restructurare şi a celorlalte companii din grupul InterAgro. Această măsură va creşte gradul de recuperare a creanţelor societăţii, iar strategiile de vânzare pentru activele non-core, completate cu strategii de marketing aferente, ne vor ajuta să valorificăm respectivele active la cel mai bun preţ", spune Aurel Podariu, Senior Partner CITR.

De la preluarea de către CITR, pierderile operaţionale ale companiei au scăzut de circa 20 de ori, de la 47,2 milioane de lei în 2016, în momentul intrării în insolvenţă, la doar 2,34 milioane de lei în 2018.

"Suntem convinşi că prin măsurile planificate vom reuşi să depăşim acest moment dificil din istoria companiei noastre. Primul semn de însănătoşire este limitarea pierderilor, ceea ce ne dă încredere în această colaborare şi în rezultatul final", spune Marcel Cadar, adminstrator special InterAgro.

Planul de reorganizare al InterAgro SA va fi aplicat pe o durată de trei ani şi presupune menţinerea dreptului de administrare al societăţii de către administratorul special, activitatea companiei fiind condusă de către acesta sub supravegherea CITR, conform legii.

Următorul pas în procedură este implementarea planului de reorganizare, începând cu luna iunie a anului în curs.

InterAgro SA a fost pentru mulţi ani unul dintre principalii producători de cereale, îngrăşăminte chimice pentru agricultură, bioetanol şi plante tehnice din România. În anul 2011, suprafaţa totală cultivată de InterAgro SA şi societăţile partenere sau afiliate a ajuns la 45.800 ha.

CITR, liderul pieţei de insolvenţă din România, a distribuit creditorilor peste 400 de milioane de euro în ultimii cinci ani.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img