sâmbătă, 20 aprilie, 2024

INTERVENTIILE ISU Vaslui din perioada 14-16 august

Distribuie:

Publicat:

In ultimele 72 de ore, echipajele de interventie din cadrul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta  “ Podul Inalt” al judetului Vaslui au fost solicitate sa intervina pentru:
            
Asigurari masuri PSI:

Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta ,,Podul Inalt” al judetului Vaslui a asigurat masurile de prevenire si stingere incendiilor, pe timpul manifestarilor culturale prilejuite de ,,Zilele municipiului Vaslui” in zilele de vineri 14, sambata 15 si duminica 16 august a.c., cu o autospeciala pentru stins incendii cu apa si spuma si cu un echipaj format din 6 subofiteri.

Sambata,15 august,un echipaj de pompieri al ISUJ Vaslui a fost solicitat sa intervina pentru asigurarea masurilor P.S.I. incazul unui accident rutier produs pe aria comunei Ciocani din jud. Vaslui. Pompierii au actionat pentru deconectarea bornelor de la bateria de acumulatori a autovehicululuii si diluarea combustibilului scurs din rezervor, in scopul prevenirii producerii unui incendiu.

Un echipaj format din doi profesionisti pentru situatii de urgenta si o autospeciala pentru prima interventie din cadrul Sectiei de pompieri Husi au asigurat masurile specifice prevenirii si stingerii incendiilor, pe timpul manifestarii religioase prilejuite de sfintirea bisericii cu hramul ,,Sfantul Gheorghe” din municipiul Husi, ce a avut loc in dimineata zilei de Duminica 16 august a.c.
 
Stingerea incendiilor:

    In cursul zilei de 15 august, in jurul orelor 19.01, un echipaj format din 6 subofiteri si o autospeciala pentru stins incendii cu apa si spuma de capacitate medie din cadrul Garzii nr.2 de Interventie Negresti a intervenit in satul Paltinis al comunei Bacesti, pentru stingerea unui incendiu produs la un depozit de furaje. La momentul sosirii pompierilor incendiul se manifesta la intregul depozit de furaje, cu posibilitatea de propagare la o locuinta invecinata. Acesta a fost localizat si lichidat in urma interventiei rapide a profesionistilor pentru situatii de urgenta, fiind generat, cel mai probabil, in urma jocului cu focul a unui copil lasat nesupravegheat.

    Duminica 16 august , in jurul orelor 18.39 Detasamentul de pompieri Barlad a fost solicitat pentru stingerea unui incendiu la o locuinta din satul Banca al comunei cu acelasi nume. In pofida interventiei prompte ale echipajului de pompieri in urma incendiului au ars: intreaga locuinta, constructie din chirpici formata din 2 incaperi, 1 hol si o bucatarie, acoperisul din azbociment pe asteriala din lemn de aproximativ 40 mp si diverse obiecte din mobilier si materiale textile. Cauza probabila a incendiului determinata la fata locului este folosirea intentionata a sursei de aprindere (flacara) pentru generarea incendiul, de catre proprietarul locuintei in varsta de 51 de ani. 

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img