sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Intr-o tara vecina cu Romania exista un risc de epidemie devastatoare dupa ce un om de stiinta s-a expus accidental la un virus

Distribuie:

Publicat:

Organizatia Mondiala a Sanatatii a livrat de urgenta un vaccin experimental anti-Ebola pentru omul de stiinta care s-a expus la virusul mortal, scrie dailystar.co.uk. Agentia de sanatate a ONU a anuntat ca oficialii ungari au cerut ajutor, dupa ce un savant care lucra intr-un laborator securizat s-a expus accidental la Ebola.

OMS a precizat ca l-a imunizat pe omul de stiinta cu ajutorul unui vaccin experimental. Mai mult, organizatia i-a trimis acestuia si doua medicamente fara licenta, ca masura de urgenta, scrie gandul.info.

Savantul a fost izolat imediat intr-un spital din Budapesta si riscul raspandirii virusului Ebola la alte persoane a fost „neglijabil”. OMS a mai precizat ca barbatul nu a prezentat simptomele bolii – care este fatala in 50% din cazuri. Boala este transmisa prin lichidele corporale, precum sange, sperma si transpiratie. Ebola debuteaza cu febra si oboseala, ducand la deteriorarea treptata a organelor si hemoragii interne masive. Ebola a fost detectat initial in cazul unor pacienti din Africa de Vest, Guineea, in decembrie 2013 si a ucis peste 11.000 de oameni. Boala s-a extins apoi in Nigeria, Spania, SUA si Marea Britanie.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img